El PSC de Figueres prioritzarà el repte en les infraestructures que rebran 320 milions d'inversió

El candidat defensa la feina feta i avançar en els temes desencallats com la cicatriu ferroviària o la variant nord

El candidat del PSC, Pere Casellas.

El candidat del PSC, Pere Casellas. / PSC

Redacció

El PSC de Figueres amb el candidat Pere Casellas al capdavant considera prioritaris els reptes en infraestructures que suposaran una inversió de més de 320 milions d’euros a la ciutat  

Casellas creu que "per continuar avançant en els temes endèmics desencallats en aquest mandat cal un govern socialista a Figueres”. El candidat destaca la resolució de qüestions com la cicatriu ferroviària; la variant nord i el compromís de l’Estat per crear l’entrada de Figueres centre de l’AP-7. 

A més, Figueres afrontarà el nou mandat amb un POUM aprovat després de 40 anys; el projecte comercial de la Sala Edison; l’obertura de la Casa Natal de Dalí i el pla per convertir l’avinguda Dalí en un atractiu bulevard urbà

Casellas, està diposat a “continuar avançant en aquells temes desencallats en aquest mandat gràcies a una tasca política ingent amb els diferents secretaris generals de l’Estat i amb la ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana”. L’alcaldable explica que Figueres és a punt de tancar el traspàs de l’avinguda Salvador Dalí i això comportarà una reforma d’aquesta via i també del carrer Empordà. El projecte passa per humanitzar tot aquest tram urbà de carretera que deixarà de ser de l’Estat i podrà “convertir l’avinguda Dalí en un passeig humanitzat, agradable i un carrer més de la ciutat però amb una imatge de bulevard”.

Estació intermodal

Els socialistes figuerencs recorden que aquest estiu es licitarà el projecte de la variant nord, que permetrà l’estació intermodal i això significa, també, el compromís de l’Estat per traslladar a ponent l’estació del tren convencional i eliminar els passos a nivell del centre de la ciutat. També hi ha disposició per crear la nova entrada de Figueres centre de l’AP-7, així com el desdoblament del cinturó de ronda. Pere Casellas es mostra satisfet per tot això: “Hem resolt problemes endèmics en infraestructures i farem que l’Estat inverteixi més de 320 milions d’euros a la ciutat per capgirar la situació. Per això, cal un govern del PSC a Figueres”. 

Per tot plegat, Figueres disposa ara del nou POUM, aprovat després de 40 anys, i això vol dir també, desencallar un altre gran tema de ciutat. Tot això sense oblidar grans temes que també han sortit del calaix com ara el projecte comercial a la Sala Edison i, després d’anys, l’obertura aquest estiu de la Casa Natal de Salvador Dalí.

La Casa Natal de Salvador Dalí.

La Casa Natal de Salvador Dalí. / DdG