Ara Girona aposta per una ciutat lliure de barreres arquitectòniques

La formació també proposa naturalitzar la ciutat o consolidar les zones de transició natural entre la ciutat i els espais verds.

El cap de llista d'Ara Girona, Carles Ribas.

El cap de llista d'Ara Girona, Carles Ribas. / Xavier Pi/ACN

Redacció

Ara Girona aposta per una ciutat lliure de barreres arquitectòniques. Per això, la formació vol crear un pla d'accessibilitat i mobilitat que «sigui referent en la inclusió social», diu el candidat, Carles Ribas, que afegeix que «l'urbanisme i la mobilitat de la ciutat no ha de diexar enrere cap persona». La plataforma també creu que les accions dutes a terme durant la Covid-19 de guanyar espai per al vianant, s'han de consolidar, abandonant l'estètica provisional que impera, evitant d'aquesta manera la deixadesa dels carrers de la ciutat, com poden ser el carrer de la Creu, la plaça Poeta Marquina, la plaça Catalunya o el carrer Bisbe Sevilla, entre altres.

La plataforma també proposa naturalitzar la ciutat «dotant-la de pulmons verds en espais excessivament densificats» o també consolidar les zones de transició natural entre la ciutat i els espais verds «que l'envoltes de manera que constitueixin uns verdaders espais de transició a favor dels ciutadans». A part, també vol implantar un pla de treball per dotar a tots els equipaments públics de les fonts d'energia sostenibles, facilitar els edificis privats l'obtenció de finançament necessari per a la instal·lació de les eines necessàries per a l'obtenció d'energia verda i formalitzar acords amb entitats financeres que facilitin l'obtenció del finançament necessari per a les comunitats de propietaris.

Aturar les ocupacions

Per altra banda, Ribas es mostra preocupat perquè el nombre d'ocupacions a Girona ha pujat un 86% en només quatre anys i, per això, la formació també vol aturar les ocupacions il·legals. L'últim informe detalla que a Girona hi havia 581 en situació d'ocupació d'habitatges, siguin de particulars, de grans tenidors o de l'administració.

Ribas afirma que «protegirem la propietat privada. Exercirem una política d'ocupacions zero, d'habitatge social i per joves amb un treball generós amb l'àrea urbana. Constituirem la taula d'àrea urbana. Proposem habilitar una unitat especial d'intervenció policial que haurà d'actuar durant les primeres 72 hores. Crearem la taula de l'àrea urbana per definir una estratègia de construcció de pisos socials i per a joves que es volen emancipar».