Veray (PP): "Ha arribat el moment d’abaixar els impostos i les taxes municipals als gironins”

Es compromet a rebaixar un 10% l’IBI i un 8% la taxa d’escombraries

El candidat popular, aquest matí al Mercat de les Ribes del Ter.

El candidat popular, aquest matí al Mercat de les Ribes del Ter. / PP

DdG

El candidat popular a l'alcaldia de Girona, Jaume Veray, assegura que "ha arribat el moment d'abaixar els impostos i les taxes municipals als gironins". En aquest sentit, el candidat promet "la rebaixa de l'IBI un 10% i de la taxa d'escombraries un 8% a tots els gironins; l'ampliació del percentatge de les bonificacions ja existents en alguns impostos i la creació de noves; i que als propietaris de pisos que pateixin una ocupació, mentre aquesta duri, estaran exempts de pagar els impostos del bé ocupat". També explica que "establirem una bonificació de fins al 90% en la quota íntegra de l'IBI de l'habitatge habitual als titulars de famílies nombroses i la subvenció equivalent per a les famílies monoparentals; subvencionarem el 100% de l'import de l'IBI a aquelles parelles joves que adquireixin el seu primer habitatge, durant els dos primers anys; establirem en l'impost sobre l'increment del valor dels terrenys de naturalesa urbana una bonificació de fins al 90% de la quota de l'impost o reduirem les taxes per a l'ús dels equipaments esportius i culturals de la ciutat".

Pel que fa als autònoms i pimes, Veray insisteix en "la reducció de la burocràcia". També es compromet a establir una "zona 0 fiscal" per autònoms i emprenedors que vulguin instal·lar-se a la ciutat "de tal manera que, independentment de la seva edat, durant els 3 primers anys no paguin ni impostos ni taxes municipals". "I a aquells que ja hi són i continuen apostant per mantenir el seu negoci a Girona, els hi abaixarem els impostos i les taxes municipals que paguen actualment, pel foment de l'ocupació i l'impuls de l'activitat econòmica", explica.

Finalment, es comprometen a fer arribar a cada contribuent un informe detallat de tots els tributs a pagar durant l'any, les bonificacions a les quals tenen dret i les possibilitats de fraccionar el seu pagament sense cost addicional.