Els candidats de Girona passen en família el dia de reflexió

Els alcaldables opten per assistir a diferents actes que es feien a la ciutat, fer esport o acudir al mercat a fer una mica de compra

Gesi, Salellas, Paneque, Ayats, Ribas i Fernández durant la jornada de dissabte

Gesi, Salellas, Paneque, Ayats, Ribas i Fernández durant la jornada de dissabte

Josep Coll

Josep Coll

Han estat dues setmanes d’intensa campanya electoral. Demà les urnes s’emplenaran amb els vots dels ciutadans, però avui, com mana la tradició, ha tingut lloc la jornada de reflexió. Res de política, res de campanya. Tocava desconnectar perquè demà també es preveu un altre dia ben carregat d’emocions, sobretot, a partir de les nou de la nit, quan comencin a sortir els primers escrutinis. Avui ha estat un dia de descans pels candidats, que han pogut passar el dia amb la família, cosa que en els últims dies no han pogut fer. Ha estat una jornada prou moguda pels candidats que opten a l’alcaldia de Girona, que han destinat el temps a dinars familiars, assistir a esdeveniments, passejar per Girona per anar a comprar, acudir a algun acte, o practicar una mica d’esport.

L’alcaldable de Junts, Gemma Geis, ha passat el dia amb família. Primer ha anat a veure el partit de futbol del seu fill, Macià, que juga amb el Sant Gregori. Aquesta, ja era l’última jornada de la lliga i el duel, disputat a Sant Gregori, s'ha fet contra l’Olot. Geis ja té per costum anar a veure els partits de futbol del seu fill, però últimament, amb la campanya, no ho ha pogut fer gaire. Un cop va acabar el partit, ha anat a veure la seva àvia, cosa que normalment fa els diumenges, i a la tarda ha anat a passejar pel centre de Girona amb la família. També ha aprofitat el dia per fer una mica d’endreça.

El candidat de Guanyem, Lluc Salellas, també ha anat al Festivalot. En aquest cas, ho ha fet durant el matí, a veure l’ambient i al concert de Rikus. Abans, també ha passejat pel centre amb la família, la dona i les filles, i a l’hora de dinar s'ha desplaçat fins a Riudallots, amb la família, i allà s'ha trobat amb els candidats de la formació i la resta de l’equip de campanya, on ha compartit el tiberi abans de les emocions fortes de demà.

Per l’alcaldable del PSC, Sílvia Panque, ha estat un dia molt mogut: ha començat la jornada al Mercat del Lleó, on ha comprat de manera més tranquil·la que durant la campanya. Després, ha dinat amb uns amics a Germans Sàbat i, a la tarda, als actes de la Festa de la Primavera a la plaça Pere Calders de Can Gibert del Pla, on s'ha fet ball i havaneres. Paneque també ha dit que li feia especial il·lusió anar a votar demà a l’escola del Pla perquè per primera vegada ho faria amb la seva filla gran, que ja és major d’edat.

Un altre dels candidats que ha assistit a la Festa de la Primavera del barri de Can Gibert del Pla ha estat el d’ERC, Quim Ayats, que ha gaudit amb família d’actuacions que s'han fet durant la tarda. Al llarg de la tarda hi ha hagut tres actuacions a la plaça de Pere Calders. La de l’Esbart Fontcoberta de Banyoles, la de la Cobla La Principal de Banyoles i el Grup Cabotatge va fer havaneres i cremat. Tanmateix, el dia d’Ayats ha començat ben aviat, per anar a passejar la seva gossa, la Yuki. Després ha esmorzat amb la família i s'ha dirigit cap al Mercat del Lleó, on també ha aprofitat per comprar alguna cosa. Ha dinat amb família, i llavors, i també acompanyat per la seva família, la dona, la filla i el fill, ha anat al Festivalot, on ha escoltat les cançons de Lildami.

L’alcaldable d’Ara Girona, Carles Ribas, ha volgut desconnectar del tot el matí i ha decidit agafar la bicicleta, cosa que té per costum. Ha fet unes tres hores de pedalar pel carrilet direcció Palamós. Després, ha dinat amb família i a la tarda ha sortit a passejar amb la seva dona. Ribas ha explicat que és molt actiu i que no sap quedar-se a casa. També que està content perquè els seus fills, que estudien a Barcelona, han vingut a fer el cap de setmana a Girona.

Per últim, la candidata de Ciutadans, Camino Fernández ha assistit durant el matí a un esdeveniment esportiu que feia la seva filla i després ha dinat amb família.

Nit electoral

El dia d'avui, d’estar amb família o amics, i desconnectar de les dues setmanes de campanya no tindrà res a veure amb el que passarà demà. Serà un dia molt intens pels candidats. També emocionant i en el qual, més d’un potser es mossegarà les ungles amb els nervis quan arribi la nit. Abans, però, hauran d’anar a les respectives escoles a votar. Per exemple, Salellas i Ayats ho faran allà mateix, a l’escola Annexa, mentre que Paneque ho farà a l’escola del Pla o Ribas al pavelló de Palau i Geis al local social de l’Associació de Veïns de Montjuïc. Ja cap a la tarda els candidats es desplaçaran cap a les seus electorals respectives, on seguiran amb interès, a partir de les nou de la nit, així com es va desenvolupant l’escrutini. Seran hores d’emoció, fins, pràcticament el 100% de l’escrutini. I és que, fa quatre anys, amb el 96,6%, encara va canviar un regidor.