Miquel Noguer obté la quarta majoria absoluta consecutiva a Banyoles

ERC-Som Banyoles no aconsegueix trencar l’idil·li de Junts tot i que suma un regidor, Sumem CUP també guanya un edil i el PSC n’obté un

Miquel Noguer, alcalde de Banyoles

Miquel Noguer, alcalde de Banyoles / ACN

Meritxell Comas

Meritxell Comas

Miquel Noguer (Junts) revalida sense complicacions d’alcaldia de Banyoles i aconsegueix la seva quarta majoria absoluta consecutiva. Després de 16 anys al capdavant de l’equip de govern, Noguer torna a deixar clar que no té rivals i aconsegueix 11 dels 21 regidors, dos més que al 2019. Tot i això, la candidatura perd 934 vots respecte els anteriors comicis.

ERC-Som Banyoles, formació encapçalada per Jaume Butinyà -que repetirà com a líder de l’oposició-, no aconsegueix trencar la majoria absoluta, tot i que suma múscul amb un regidor més respecte les anteriors eleccions municipals, passant dels 5 als 6 edils. En el seu cas, la formació perd un total de 702 vots. Per la seva banda Jana Soteras, que ha agafat el relleu de Non Casadevall al capdavant de Sumem CUP Banyoles, obté 3 regidors (un més que al 2019) però també perd vots, en el seu cas, 208. El PSC, que recupera les sigles després de 12 anys, entra amb el fins ara regidor (l’únic) del grup Convivència i Progrés, Quim Fernàndez. Es tracta de l’única formació que guanya vots a Banyoles, en concret, 124.

Després de superar els 20.000 habitants, s’incorporen quatre noves cadires a la sala de plens, passant dels 17 als 21 regidors.

«Complir el programa»

Aquest serà el cinquè mandat en què Miquel Noguer serà alcalde. «Estic immensament content i agraït» a «tots els banyolins i banyolines que m’han tornat a fer confiança», ha assegurat. Ara, la seva prioritat serà retornar la confiança als veïns de la capital del Pla de l’Estany. «El primer que faré és complir amb el programa electoral que he promès, fer el que hem dit a la gent que faríem», ha assenyalat. A més, Noguer també centra la mirada en reprendre els projectes que, a causa de la irrupció de la pandèmia, van quedar aturats o es van endarrerir. «La meva prioritat és treballar per la ciutat i m’hi posaré demà mateix a les nou del matí», va remarcar.

El 17 de juny, doncs, Miquel Noguer tornarà a rebre la vara d’alcalde i governarà sense necessitat de cap pacte. D’aquesta manera, la capital del Pla de l’Estany es manté com una de les seus històriques de Junts.

Caiguda de la participació

La participació, però, va caure dràsticament a Banyoles, en concret, es va situar 14,4 punts per sota de la dels comicis de 2019. I és que ahir, la capital del Pla de l’Estany va registrar una participació del 57,4%, mentre que l’any 2019 va ser del 71,8%. 

Una línia continuista

La filosofia serà la de sempre però amb els reptes que planteja haver superat els 20.000 habitants. D’aquesta manera, una de les prioritats de Miquel Noguer serà el desplegament dels nous Serveis Socials barri a barri. A més, també ha apostat per la construcció de 50 habitatges de protecció oficial i per la necessitat d’adaptar el pla d’escolarització extensiva a les noves realitats del municipi. 

També s’ha compromès a habilitar nous espais i serveis per les entitats banyolines als edificis de la Cooperativa, Can Tarradas, Can Tomàs Teixidor i la Providència; a impulsar el nou centre d’art a Can Tarradas amb la col·lecció Gimferrer; i a construir la nova Biblioteca a la Providència. Entre les seves prioritats també hi ha el desenvolupament del Pla Director de la Bicicleta amb la creació de més carrils bici; i preservar l’aigua de l’estany com a bé comunal.