Juli Fernández (PSC) recupera l'alcaldia de Palafrugell i governarà amb majoria gràcies al pacte amb Som Gent del Poble

És el segon cap que ocuparà el càrrec després que el 2011 fos investit i el 2017 plegués per una moció

El nou alcalde de Palafrugell, Juli Fernandez

El nou alcalde de Palafrugell, Juli Fernandez / Ajuntament de Palafrugell

ACN

El cap de llista del PSC a Palafrugell, Juli Fernández, s'ha convertit aquest dissabte en el nou alcalde del municipi. Ho ha fet després de guanyar les eleccions del 28-M i d'un pacte amb Som Gent del Poble (SGDP), que li permet sumar 2 regidors més als 9 propis i governar amb majoria (el ple té 21 regidors). El ple d'investidura, que ha estat seguit per unes 200 persones, s'ha celebrat a les dotze del migdia al Teatre Municipal de Palafrugell. El nou alcalde ha comptat amb el vot favorable per prendre la vara dels 11 regidors que formen el nou govern de la localitat.

Aquesta serà la segona etapa que Fernández governa a Palafrugell. El cap de llista del PSC al municipi va convertir-se en alcalde per primer cop el 2011 i va ocupar el càrrec fins al 2017, quan després d'una moció de censura va ser apartat del Govern. Va entrar a formar part del consistori palafrugellenc com a regidor del PSC el 1992.

Fernández és llicenciat en Administració i Direcció d'Empreses i en Dret, a més de tècnic superior en Prevenció de Riscos Laborals. Ha estat diputat al Congrés pel PSC durant la legislatura 2008-2011 i diputat al Parlament de Catalunya durant la legislatura 2012-2015.

Les eleccions del 28-M van deixar per la resta de formacions 4 regidors per ERC, que serà el partit que encapçalarà la oposició, 3 per Junts, 2 per En Comú Podem i 1 per Vox.