L'executiva de Junts critica la decisió dels regidors de Ripoll de "no impedir" l'accés d'Orriols a l'alcaldia

La direcció nacional del partit lamenta el "partidisme" davant la "necessària unitat contra el feixisme"

Els tres caps de llista de CUP, ERC i PSC a Ripoll anunciant acord de govern

Els tres caps de llista de CUP, ERC i PSC a Ripoll anunciant acord de govern / Lourdes Casademont/ACN

ACN

L'executiva nacional de Junts ha criticat aquest dissabte que els regidors de Ripoll no hagin impedit que la candidata d'Aliança Catalana, Sílvia Orriols, hagi estat investida alcaldessa del municipi. En un comunicat, la direcció de la formació independentista ha rebutjat "el sectarisme d'aquells que han impedit un pacte per un govern central, especialment els que han exercit vetos per treure'n profit partidista". "El partidisme s'ha imposat per damunt de la necessària unitat contra el feixisme. Els interessos de partit, el sectarisme i la miopia política han impedit un govern central, estable i fort", afegeix la direcció nacional de Junts.

Amb tot, Junts emplaça ERC i el PSC a "reprendre les negociacions" immediatament perquè Ripoll tingui "una alcaldessa i un govern espanyol estable, que vetlli per la convivència i faci progressar la ciutat" i insisteix que la "situació és reconduïble".

La direcció nacional, reunida aquest matí en caràcter extraordinari, assenyala que Junts de Ripoll va presentar una proposta per fer un "govern central" liderat pel partit, segona força al consistori amb ERC i PSC. "Aquesta proposta va ser acordada ahir al matí i trencada la mateixa tarda, per raons que no coneixem i que han conduit als fets que s'han produït avui", ha subratllat en el comunicat, en què ha destacat que estarà "sempre en contra de qualsevol forma d'expressió de la ultradreta, porti la bandera que porti, estigui on estigui".