Hi ha experiències en educació que permeten de treballar d´una manera completament diferent al sistema tradicional. Qui no valoraria un projecte educatiu en què es comença formant equip amb l´alumne i la seva família; que utilitza un mètode flexible, capaç de respectar el ritme d´aprenentatge de cada alumne i que posa el focus en les seves capacitats individuals? Estem parlant del mètode Kumon: un programa els objectius del qual són buscar en cada infant el seu màxim potencial, despertar la passió per aprendre i aconseguir que es converteixi en un alumne autònom.

Kumon és un mètode d´aprenentatge totalment individualitzat que utilitza els seus programes com a eines per desenvolupar al màxim les capacitats acadèmiques dels alumnes. Disposa de més de 25.000 centres d´estudi i 4.000.000 d´alumnes matriculats a tot el món.

La figura del director-orientador del centre

L´èxit de Kumon està basat, entre altres factors, en la figura de l´orientador que dirigeix el centre. L´orientador franquiciat és clau per al model de Kumon, ja que serà l´encarregat de guiar l´alumne en el seu procés d´aprenentatge amb motivació i confiança.

Maribel Martín de Rosales, portaveu de la franquícia, explica que Kumon busca un perfil de candidat molt determinat: «Volem treballar amb persones que tinguin una clara vocació educativa, mentalitat emprenedora i formació universitària, amb disponibilitat per dedicar-se exclusivament a l´activitat i ganes de desenvolupar un projecte propi guiat per l´experiència acumulada d´una franquícia consolidada. Amb Kumon —afegeix— els nostres orientadors tenen el seu propi negoci i es dediquen al que més els agrada amb un mètode d´aprenentatge únic que té ja més de 60 anys d´experiència».

El professorat de Kumon té una preparació exigent i rep formació contínua sense cost afegit. «A Kumon —explica la Maribel— apostem per l´aprenentatge constant i creiem fermament que és la clau de la millora i de l´èxit. Per això, oferim cursos gratuïts de perfeccionament i una sèrie de seminaris dirigits tant al treball amb els alumnes com al coneixement profund de Kumon Matemàtiques, Kumon Lectura i Kumon English, els tres programes de Kumon España».

Baixa inversió inicial

Kumon proposa un model de franquícia que no requereix una inversió inicial important i ofereix ajudes a fons perdut molt significatives per al lloguer del local i l´establiment de la imatge externa del centre, entre d´altres.

«Kumon —detalla la Maribel— és una franquícia pensada per generar una oportunitat d´autoocupació. A la baixa inversió inicial que requereix la posada en marxa d´un centre Kumon, cal sumar-hi també la possibilitat de disposar d´ingressos i beneficis molt atractius a mitjà termini».

Kumon, a més, acompanya el franquiciat des del primer moment. Tots els orientadors treballen amb un coordinador de Kumon que l´ajudarà i assessorarà en totes les qüestions relacionades tant amb la gestió del centre com amb l´orientació dels seus alumnes.

Ara, és possible obrir un centre Kumon a la província de Girona. Si t´agrada l´educació i vols treballar en el teu propi negoci amb un mètode d´aprenentatge únic, Kumon t´espera a Girona, el 8 de novembre. Reserva-hi ara la teva plaça a través de la pàgina web o truca al 913 231 053.