Un dels serveis de què es pot beneficiar la ciutadania en el món judicial és l'anomenat servei d'orientació jurídica, que és gratuït i que serveix bàsicament per donar una primera orientació en el cas que es vulgui tirar endavant algun procés o aspecte jurídic. Des del Col·legi de l'Advocacia de Girona s'informa d'aquest servei, que va néixer a partir de l'entesa entre el Departament de Justícia de la Generalitat i el col·legí gironí.

En la seva web es pot trobar tota la informació necessària per obtenir aquest servei que, tal com s'indica en el seu apartat, s'adreça «fonamentalment als ciutadans dels partits judicials de l'àmbit territorial del Col·legi que ho sol·licitin per tal de proporcionar-los un primer consell orientador, no directiu i gratuït amb relació a qualsevol qüestió o aspecte jurídic que se'ls plantegi». Des de la web del col·legi s'explica també que aquest servei s'encarrega igualment d'orientar els ciutadans sobre la documentació «necessària per fer ús del dret d'assistència jurídica gratuïta, d'acord amb el que estableixen les prescripcions de la Llei d'assistència jurídica gratuïta (LAJG) i el Decret 252/1996, de 5 de juliol».

Els ciutadans que vulguin fer ús del servei hauran d'anar a l'hora convinguda de manera presencial als edificis dels jutjats de Girona i de Blanes. Actualment, però, i degut a la situació d'emergència sanitària, aquesta consulta es tramet de forma telefònica «de manera que, una vegada s'hagi demanat hora, serà l'advocat/da del SOJ qui a l'hora convinguda (amb un marge de 30 minuts abans o després) es posarà en contacte amb la persona que vol fer la consulta», segons queda recollit a la web.

Per demanar cita cal trucar al telèfon 972 21 02 08, marcar l'extensió 2 i després 1 per a cita prèvia.