L'empresari Javier de la Rosa, encausat i finalment absolt en el cas de corrupció d'Hisenda a Catalunya els anys 90, assegura que Jordi Pujol va obrir comptes a Suïssa en la seva presència. Segons informa avui el diari El Mundo, en una declaració davant la Unitat de Delictes Econòmics i Fiscals (UDEF) el passat 5 de desembre, De la Rosa revela que va ser ell, personalment, qui l'any 1991 va presentar a l'expresident Jordi Pujol al responsable de la banca de Ginebra Lombard & Odier i que allà van obrir varis comptes a Suïssa.

«Jo era client del senyor Lombard […] i el senyor Pujol em va dir que volia obrir un compte a l'entitat Lombard & Odier, pel que, a mitjan 1991, en un dels viatges que Thierry Lombard va fer a Barcelona, el va acompanyar a aquest a la seu de la Generalitat, on li va presentar el senyor Pujol, qui va contractar algun compte», recorda De la Rosa.

«El Mundo» vincula i veu confirmades aquestes últimes revelacions amb el suposat esborrany de la UDEF sobre el pressumpte cas de corrupció a Convergència Democràtica que va sacsejar aquesta passada campanya electoral a Catalunya. En concret, asseguren que les declaracions de l'empresari són a la denúncia per amenaces i coaccions que va presentar el 29 de novembre a la Policia i que va ampliar el 5 de desembre.

De la Rosa va més enllà, segons la versió d'El Mundo, i assegura que el mateix Pujol el va amenaçar «a la cafeteria Moroni de Barcelona, establiment freqüentat habitualment tant per ell com pel seu interlocutor». En concret, la Policia reculliria que Pujol li va dir que «a partir d'aquest moment se sentís controlat i vigilat, ja que ell i la seva família viuen a Catalunya». A més, des de la publicació de l'esborrany del diari madrileny, De la Rosa declara que «ha rebut avisos i amenaces no només de Jordi Pujol sino també d'altres dirigents de CDC i amics vinculats». Es tractaria de que no mencionés a Vilarrubí, Sumarroca i Massot com a vinculats amb les finances de Pujol i Mas a l'estranger. Amenaces com la possibilitat de reobrir algun dels processos en els que va estar imputat en el cas Hisenda i del qual va resultar absolt l'any 2011.