ingú acumula una fortuna de 22 milions d'euros sense una dedicació exclusiva a l'activitat recaptatòria. De fet, la immensa majoria dels qui es plantegen aquest objectiu fracassen en l'intent. Es veu que la condició de gerent i tresorer del PP gaudida per Luis Bárcenas catapulta a l'obtenció simultània de 3.500 milions de pessetes antigues i futures. Els dictadors africans envegen els partits espanyols, societats limitades que garanteixen als seus executius uns ingressos suplementaris que espantarien la banca, per esmentar un sector de moral equivalent.

El senador i responsable econòmic del partit més patriòtic del lloc refugia els seus ingressos d'il·legalitat manifesta a Suïssa com un estafador qualsevol, encara que segur que viatjava a aquest país amb una bandera espanyola cosida al cor. Bárcenas va maquinar els seus milions en un despatx situat a sota del que ocupava Rajoy a la seu del PP. Per molt embrancat que l'actual president del Govern estigués en la marxa de la Lliga, sorprèn que no li arribés l'inconfusible aroma dels diners a cabassos. Al contrari, el puríssim Rajoy es resistia numantí a la destitució de la seva mà dreta perquè, segons els gurus mediàtics de Madrid, el tresorer l'havia convençut de la seva innocència. Aquest perspicaç analista de comptes governa Espanya, i els gurus segueixen aquí, impartint doctrina.

Força desgràcia té l'advocat de Bárcenas amb defensar un individu així, però el lletrat no necessitava excedir-se en les seves funcions, en atribuir els repetits viatges a Suïssa del seu client al fet que "esquia molt bé". La precisió sobre l'excel·lència esportiva del tresorer marca el punt que l'evasió fiscal adquireix el seu sentit cabal d'escarni a la ciutadania. Ni tan sols oculten els diners bruts a Suïssa per evitar la seva Agència Tributària, sinó per distingir-se de la plebs. "Que es fotin", com canten conjuntament Andrea Fabra i Rajoy mentre amnistien els lladres. Dos éssers tan lamentables com Ignacio González i Bárcenas han col·locat sengles claus en el taüt de la classe política.