Espanya ha registrat 37.889 nous casos de covid-19, dels quals 3.750 en les últimes 24 hores, el que suposa un gran descens respecte els 6.591 diagnosticats divendres. La xifra global de contagis a l'Estat s'eleva ja a 974.449 des de l'inici de la pandèmia, segons les xifres del Minsiteri de Sanitat i s'han notificat 217 noves morts. Davant l'augment de casos, diverses comunitats autònomes han endurit les mesures: Navarra decreta el confinament perimetral durant quinze dies, Castella i Lleó tanca Burgos i Aragó aplica restriccions a la restuaració i les reunions socials.

Segons el Ministeri de Sanitat, en l'última setmana, han mort 459 persones amb diagnòstic de Covid-19 positiu confirmat a Espanya, un descens en comparació amb els 575 notificats aquest dijous. Fins a 33.992 persones amb PCR positiva han mort des que el virus va arribar a Espanya.

Arran de l'augment de casos, el govern de Navarra va decretar el confinament perimetral del territori durante quinze dies a partir de dijous. Ho va anunciar en roda de premsa la presidenta de l'executiu autonomic, Maria Chivite, que va parlar d'una situaciò sanitària «preocupant». . Aixi doncs, des del dijous no és permetrà ni la sortida ni l'entrada a la comunitat.

A Castella i Lleó, la Junta ha decretat el confinament d'Aranda de Duero, de 32.000 habitants davant els múltiples casos de covid.-19 i s'està preparant el tancament perimetral de Burgos, que s'aplicarà aquesta mitjanit. La decisió s'allargàra durant 14 dies i d'aquesta manera Burgos serà la quarta capital de la comunitat autònoma amb mesures de confinament perimetral, juntament amb Palència, Lleó i Salamanca.

Així mateix, el Govern d'Aragó també ha pres mesures davant l'increment de contagis. En aquest cas es limita l'aforament de locals al 50%, el tancament de l'hostaleria s'avança a les 23 hores i la limitació de les reunions socials es redueix a sis persones amb l'objectiu d'aturar l'expansió de la pandèmia.

Les mesures també s'allargaran durant 14 dies i s'hagin pres després que s'hagi arribat als 505 casos per cada 100.000 habitants. A Saragossa la situació «no és bona» i que requereix prendre mesures, detallava la consellera de Sanitat aragonesa, Sira Repollés. La incidència acumulada en els últims 14 dies és de 465 casos por 100.000 habitantes.

600 contagis a Madrid

Per la seva banda, la Comunitat de Madrid ha notificat 600 casos nous de coronavirus, dels quals 232 corresponen a les últimes 24 hores i la resta a dies anteriors, i 29 morts en hospitals, segons l'informe de la situació epidemiològica d'aquest dilluns, amb dades a tancament del dia anterior.