El Consell de la Unió Europea ha aprovat aquest divendres les sancions contra el president de Bielorússia, Alexandr Lukashenko, per frau electoral en els comicis presidencials del passat 9 d'agost, així com per la repressió posterior contra manifestants pacífics i opositors.

També s'ha sancionat a 14 dirigents més de Minsk en la nova ronda de mesures europees per la crisi oberta a Bielorússia.

La llista de sancionats inclou al president, el seu fill, Viktor Lukashenko, i el secretari presidencial, Igor Sergeenko, que tindran prohibida l'entrada a la UE i veuran congelats els seus actius financers.

El tràmit en el Consell s'ha concretat aquest divendres i després de ser publicat en el diari oficial de la Unió ja han entrat en vigor.

Es tracta així del segon paquet de sancions europees per la crisi política al país. A principis d'octubre, la UE va desbloquejar les mesures restrictives contra 40 dirigents bielorussos i es va guardar la possibilitat d'ampliar la llista.

La nova ronda de sancions va ser proposada a iniciativa d'Alemanya, que va aconseguir concitar la unanimitat dels països comunitaris a la vista de la deterioració de la situació en l'antiga república soviètica.