Quasi tres anys treballant per Apple, tot un malson!

Un jove espanyol explica la seva dramàtica experiència on quasi perd la vida en repetides ocasions

Les irregularitats, la mala praxi, l'assetjament i les 20 hores sense descans, poden acabar amb el somni de qualsevol 

El CEO d'Apple, Tim Cook, en una presentació el 2019

El CEO d'Apple, Tim Cook, en una presentació el 2019

Cristina Clopés

Cristina Clopés

Álvaro Girona, un jove enginyer espanyol, treballava per l'Starup Vilnyx de Barcelona, però tot va canviar quan va ser adquirida per Apple. Aquí va començar l'explotació i els problemes. Jornades de 20 hores seguides, vacances cancel·lades i assetjament, són alguns dels tràngols que va passar el jove durant quasi tres anys a Apple.

El jove explica en una carta com va arribar a treballar fins a tres setmanes seguides, amb festius inclosos, en jornades superiors a les 15 hores. Les exigències eren constants i no tenien moments per descansar, quan ho feien, els hi enviaven missatges on els deien que s'espavilessin.

Álvaro Girona va deixar de menjar, sortir i quasi no dormia. Va arribar a perdre fins a 14 kg i va trencar amb quasi totes les seves relacions socials. Va arribar un moment en què ja no podia més i es va intentar llevar la seva vida en diverses ocasions.

El jove ha explicat en una carta publicada a les seves xarxes socials aquest malson. Una carta d'unes quatre planes on explica les jornades intensives, la pressió constant per complir objectius, la cancel·lació de les seves pròpies vacances i l'assetjament per part dels seus superiors, entre altres.

Álvaro va començar a patir estrès, ansietat i finalment depressió. En el moment en el qual va decidir agafar la baixa per malaltia mental, Apple va començar a assetjar-lo constantment i li van reclamar que canvies la baixa per una excedència voluntària; vaja, que les irregularitats estaven a l'ordre del dia.

'Em vaig intentar llevar la vida en diverses ocasions perquè ja no podia més'

Pàgina publicada a les seves xarxes

Pàgina publicada a les seves xarxes / LinkedIn Álvaro

Finalment, després de tanta pressió, Álvaro va acceptar agafar una excedència voluntària i la seva sorpresa va ser que va rebre un document de dimissió del seu lloc de treball perquè la firmes, segons Apple per equivocació.

El jove ha compartit material a elDiario.es per tal de fer efectiva aquesta denúncia a una multinacional on molts treballadors poden estar patint les mateixes situacions. La seva difusió pot ajudar a altres treballadors a prendre mesures abans de veure's immersos en problemes de salut importants.

ElDiario.es va contactar amb Apple per demanar la seva versió dels fets i l'empresa no ha volgut fer cap declaració al respecte per política empresarial. El cas, actualment continua obert i estan a l'espera de com acabarà tot aquest entramat. 

Ara, el jove, continua fent tractament psicològic per tal de continuar lluitant contra els monstres de l'ansietat i la depressió a causa d'una mala praxi i negligències per part de la multinacional, segons les declaracions d'Álvaro.