Els agricultors en vaga amenacen amb abelles: “Si a un antidisturbis se li ocorre sortir, s'obriran els ruscos”

El president de l'Associació Agrària de Joves Agricultors assegura que és l'última defensa que els queda contra la “força bruta” del govern espanyol

Una abella en una imatge d'arxiu

Una abella en una imatge d'arxiu

Alba Aguilera

El representant de l'Associació Agrària de Joves Agricultors (ASAJA) d'Extremadura, Ángel García Blanco, ha valorat aquest dimecres el desenvolupament de les protestes en les quals s'han pogut veure per la ciutat calaixos de ruscos sense abelles, les mateixes que havia amenaçat el dimarts amb llançar als antidisturbis.

“Si a un antidisturbis se li ocorre sortir, s'obriran els ruscos. I els ruscos tenen abelles”, deia García Blanco amb total serietat i indignació. “Demanem a la delegació del govern que subjecti força bruta, perquè a nosaltres l'última defensa que ens queda és l'actuació amb els ruscos”.

La declaració ha recorregut les xarxes i s'ha obert una mofa cap al portaveu, i és que alguns usuaris afirmen que “de jove té poc”, per a tractar-se del representant de la ASAJA (fent la ‘j’ referencia a ‘joves’).

Les protestes en la capital cacereña han culminat davant la Subdelegació del Govern on manifestants han llançat ous a la façana de l'edifici governamental, mentre uns altres tiraven mel i mongetes importades al sòl. De moment, sembla que les abelles no han fet falta.

"Això no és mel, és merda; ens enganyen els xinesos, això és xarop d'arròs i glucosa de blat de moro, i ens l'estan venent com a mel espanyola", ha reiterat el president de l'Associació de Càceres d'apicultors, Paulino Marcos.