El PSOE acorda demanar a Ábalos el lliurament de la seva acta de diputat

Els socialistes volen una comissió d'investigació al Congrés sobre la compra de material sanitari durant la covid

Cas Koldo: La trama va vendre mascaretes a Interior a 3,27 euros cada unitat

El secretari d'organització del PSOE, José Luis Ábalos

El secretari d'organització del PSOE, José Luis Ábalos / PSOE

ACN

L'Executiva del PSOE, presidida per Pedro Sánchez, ha acordat per unanimitat demanar a l'exmninistre i exsecretari d'Organització del PSOE José Luis Ábalos que lliuri la seva acta de diputat pel 'cas Koldo'. El PSOE també ha anunciat que registrarà al Congrés la petició de creació d'una comissió d'investigació sobre la compra de material sanitari durant la pandèmia de covid, i pretén que el primer cas a esclarir sigui el de cobrament de comissions. La portaveu de PSOE, Esther Peña, ha afirmat que el seu partit està a disposició dels jutges i actuarà amb "transparència absoluta, caigui qui caigui", perquè "no pot quedar res en racons foscos". "Aquest és un partit amb gairebé 150 anys d'història i aquí no hi caben els corruptes", ha dit.

L'executiva comunicarà aquest mateix dilluns la decisió a Ábalos, i l'exmnistre disposarà de 24 hores per donar una resposta. El PSOE no contempla per ara la possibilitat que Ábalos es negui a abandonar l'acta i passi al grup mixt com a diputat no adscrit.

Koldo García.

Koldo García. / EFE

"Des del PSOE no jutgem ni fem retrets penals, però vull recordar que Ábalos és exemple de compromís de partit, i per això no tinc cap dubte que actuarà en conseqüència pel bé major que és el PSOE", ha dit Peña.