L'Espanyol visita Santander immers en la primera crisi de la temporada pels mals resultats, però amb el propòsit d'invertir aquesta situació i en el cas particular del tècnic Tintín Márquez demostrar que està capacitat per dirigir el conjunt espanyolista.

La derrota davant el Numància va ser descrit per molts com una ensopegada, però també va detonar les lectures més catastrofistes que consideren que l'Espanyol és un equip sense rumb abocat al fracàs. En tot cas, l'equip mai ha estat brillant i els escassos aspectes positius aconseguits com la solidesa defensiva cada vegada són menys segurs. A això li cal sumar que és un conjunt al qual costa fer oportunitats i marcar gols. Per això, no es descarta que el tècnic introdueixi alguns canvis en l'alineació. Si bé la base ha de ser la mateixa que en l'última jornada de Lliga, futbolistes com Valdo poden tenir la seva oportunitat. El migcampista Ángel Martínez ocuparà la plaça lliure del lesionat Román Martínez. A tot això no cal oblidar la mala ratxa de l'equip com a visitant. L'equip només ha aconseguit quatre punts en les seves sortides encara que espera donar un gir a aquesta situació en un camp bastant propici.

Per la seva banda, Juan Ramón López Muñiz, entrenador del Racing, modificarà la línia defensiva, davant per cobrir la baixa del sancionat Pinillos mentre que deixarà la resta de l'equip sense retocs. El seu objectiu és tornar a la ratxa positiva que va començar amb la victòria en camp del València, a la qual va seguir un empat a la UEFA davant del Schalke 04, el passi de ronda en la Copa del Rei (guanyant al Mürcia) i la victòria contra l'Sporting.