La Unió Esportiva Figueres va aconseguir ahir l'ascens a Primera Regional després d'imposar-se per 2-0 a l'estadi de Vilatenim contra l'Empuriabrava. Després d'haver ajornat l'ascens la setmana passada en no passar de l'empat (1-1) al camp de l'Agullana, ahir els homes de Marcel·lí Coto no varen errar. Amb aquesta victòria els figuerencs assoleixen el segon ascens consecutiu des de la seva refundació ara fa tot just dues temporades.

Pel que fa a l'encontre, va començar amb domini del Figueres, que abans de la mitja hora de joc aconseguia avançar-se amb un gran gol de Luque. Precisament després del primer gol, l'Empuribrava va jugar els seus millors minuts. S'arribava a la mitja part del matx amb la victòria momentània de la Unió (1-0) i amb nervis, conscients que una nova ensopegada tornaria ajornar l'ascens.

A la represa, els locals varen intentar sentenciar l'encontre des del primer minut, però a l'hora de la veritat es varen haver d'esperar fins el minut 70 perquè Ruben aconseguís marcar el segon gol de la tarda. A partir d'aquell moment, tothom va veure com el matx estava controlat i l'ascens era qüestió de minuts. Els darrers vint minuts varen ser de pur tràmit ja que cap dels dos equips va apretar l'accelarador. Un cop va sonar el xiulet de l'àrbitre, la festa va començar i com ja sol ser habitual en aquestes ocasions; entrenadors, delegats, directius i companyia varen acabar sota la dutxa. Més tard la celebració va continuar amb un aperitiu a l'entrada de l'estadi de Vilatenim.

A manca de tres jornades per concloure la lliga, el Figueres ja és campió o equip de Primera Regional.