El president de la Federació Espanyola de Tennis (RFET), José Luis Escañuela, va anunciar ahir que demandaran Canal + França per utilitzar el seu logotip en el vídeo de guinyols en el qual apareix Rafael Nadal i que conclou afirmant que "els esportistes espanyols no guanyen per casualitat". El vídeo, que ha generat molta polèmica des que s'ha emès tant en xarxes socials com en mitjans digitals, "ha utilitzat indegudament l'anagrama de la federació de tennis". Els guinyols francesos ironitzen utilitzant la figura de Rafael Nadal.

Els responsables dels Guinyols francesos, mentretant, van defensar el seu dret a la caricatura i la sàtira. "Els responsables del programa no entren en polèmiques, perquè si ho fessin no pararien, cada dia hi ha gent descontenta amb les seves paròdies", va indicar un portaveu de la cadena Canal +, on s'emeten.

De fet si inicialment la parodia era amb Rafa Nadal, ara també ja li ha tocat el rebre al mateix Alberto Contador. En un altre vídeo que ja s'ha emès s'invita els francesos a donar sang als hospitals perquè "donar sang és donar vida" i es pot operar un nen amb càncer, prolongar la vida d'un anèmic i una víctima d'accident de trànsit, però també "guanyar el Tour". "I el vencedor del Tour de França de 2007 és... Alberto Comptador! Però també Michel Vignon, que li va donar sang en l'etapa Dunkerque-Gand. Igualment també va ser vencedor de l'edició del 2007, Rodolphe Châlet. També Jean-Claude Petaille, que va donar sang a Contador en l'etapa Bourg-en-Bresse-Le Grand Bornand, es diu en la sàtira emesa a França.