El pilot català Marc Márquez ha estat capaç d'esperar el seu moment per vèncer al Gran Premi del Japó de MotoGP que s'ha disputat aquest diumenge al circuit Twin Ring Motegi i amb això ha aconseguit el seu setè títol mundial i el cinquè en la categoria de MotoGP amb tot just 25 anys, el més jove de la història en fer-ho.

A això hi ha ajudat l'error que ha comès Andrea Dovizioso, fruit de la pressió a què l'ha sotmès el català, qui en la penúltima volta se n'ha anat a terra i li ha lliurat en safata el títol a Márquez. Tot i que amb un punt d'honor, ha recuperat la moto i encara ha pogut travessar la línia d'arribada en la divuitena posició.

Márquez ja era segon en la primera volta, després de Dovizioso. Els dos protagonistes del mundial estaven ja mà a mà i, per darrere, Alex Rins (Suzuki GSX RR) ha protagonitzat una bona sortida i ha passat de la vuitena a la cinquena plaça, just per darrere de l'italià Valentino Rossi (Yamaha YZR M 1), qui també ha reaccionat molt bé després apagar-se el semàfor.

Amb un ritme lent al capdavant, s'ha produït la primera sorpresa en superar Crutchlow a Márquez per intentar fer el mateix amb Dovizioso, tot i que al líder del mundial aquesta situació no l'ha inquietat, encara que sí l'arribada per darrere de Rossi, que intentava col·locar-se al seu rebuf després de superar Miller.

Ha estat a la catorzena volta quan Marc Márquez ha intentat per primera vegada comandar la carrera però de seguida li ha tornat l'acció Andrea Dovizioso, amb Cal Crutchlow expectant i Andrea Iannone pràcticament enllaçant amb ells, tot i que l'italià ha comès una errada i ha caigut, deixant la quarta plaça en solitari per al seu company d'equip Àlex Rins, que anava una mica més enrere.

A tres voltes del final Márquez havia aconseguit, per primera vegada, ser líder de la cursa. Quedaven tres voltes però Dovizioso anava, literalment, enganxat a ell. "Dovi Out", ha llegit a la pissarra de Marc Márquez al principi de l'última volta. L'italià ha caigut al revolt deu intentant aguantar el ritme del de Cervera que, després de veure el missatge ha fet un gest amb el cap, i ja s'ha agafat l'última volta amb calma perquè res entelés el seu setè títol mundial, el cinquè de MotoGP. Amb Márquez han acabat al podi Cal Crutchlow i Alex Rins, amb Rossi en la quarta plaça per davant de Bautista, Zarco, Viñales i Pedrosa.