L'àrbitra gironina Ágata González opta a xiular la Lliga Iberdrola, la màxima divisió del futbol femení a Espanya, la temporada que ve. La col·legiada, de 23 anys, va començar el curs 2019-20 a Tercera catalana i de seguida va ascendir a Segona catalana.

González ha estat seleccionada pel Comitè Tècnic d'Àrbitres de la Federació Catalana de Futbol per participar a les proves d'ascens a Primera Iberdrola com a àrbitra principal, juntament amb Cecilia Muñoz. La d'Hostalric farà les proves físiques i tècniques el mes vinent al Complex Esportiu Municipal Olímpia de Sabadell i a la delegació de la FCF al Vallès Oriental, a Granollers.

L'arbitratge femení catala ja compta en l'actualitat amb Ainara Acevedo, Matilde Esteves, Mariona Peralta i Ylenia Sánchez a la màxima categoria del futbol estatal femení i, si supera les proves, González podria ser la següent.

Preparada per a l'ascens

A banda de la gironina i Muñoz, també es presentaran a les proves com a candidates a àrbitres assistents Iria Pujol i Mertixell Guàrdia. «Es tracta de quatre àrbitres amb experiència consolidada que han demostrat tenir les capacitats i la preparació necessària per poder optar a l'ascens. Afronten el repte amb il·lusió, entusiasme, i amb molta dedicació tenint en compte que són unes proves molt exigents. Han treballat intensament, tot i el confinament», explicava la directora tècnica d'arbitratge femení de la FCF, Anna Zardaín.