L’Uni, sense marge d’error per mantenir-se a dalt

Després de la derrota a Turquia, l’Spar Girona visita avui (11.45h) la pista de l’IDK amb l’objectiu de guanyar per continuar lluitant pel lideratge

Laia Flores durant el partit contra Perfumerías a Fontajau. | MARC MARTÍ FONT

Laia Flores durant el partit contra Perfumerías a Fontajau. | MARC MARTÍ FONT / andrea lópez pastor. girona

andrea lópez pastor. girona

Amb poc més de tres dies per recuperar-se del viatge amb derrota d’una de les pistes més complicades d’Europa i amb la pressió afegida d’afrontar una de les classificacions més renyides de la Lliga Femenina Endesa, l’Spar Girona visita avui (11.45h) la pista de l’IDK Euskotren amb l’objectiu de tornar a guanyar i reviure les sensacions de la jornada anterior quan es va endur el clàssic contra el Perfumerías (76-72). Les castellanes van estrènyer més la part alta amb la victòria ahir contra el Barça (67-54).

Laia Flores durant el partit contra Perfumerías a Fontajau. | MARC MARTÍ FONT

Laia Flores durant el partit contra Perfumerías a Fontajau. | MARC MARTÍ FONT / andrea lópez pastor. girona

Les gironines arriben amb poc descans, després de la derrota de dimecres a l’Eurolliga contra el Cukurova turc (64-50), però amb la mentalitat de passar pàgina i quedar-se amb les bones sensacions. «Crec que el resultat, especialment pel que fa a la nostra anotació amb 50 punts, és enganyós. Ens hem de quedar amb les coses que vam fer bé, tant en atac com en defensa», exposava Bernat Canut abans de viatjar a Guipúscoa.

Per altra banda, veure la classificació de la Lliga abans de disputar-se la jornada 12 feia goig. Després de la injecció de moral d’imposar-se al Perfumerías a Fontajau, junt amb les dues derrotes consecutives del Saragossa, les de Bernat Canut han descansat momentàniament al cim de la classificació, amb un balanç de 8 victòries i 3 derrotes, igualades, però, amb València i Barça. Així doncs, mantenir-se a la part alta de la classificació implica fer els deures a Guipúscoa contra un equip a qui els resultats no han acompanyat massa fins ara, amb 4 partits guanyats i 7 perduts, i amb la ressaca agredolça d’haver quedat fora d’Europa fa només dos dies contra el BLMA (67-73); però també dels resultats dels altres.

«L’IDK té una plantilla molt equilibrada, amb molta presència física. Coulibaly, Brown o Dembelé són jugadores que carreguen molt fort a la pintura i al rebot», destacava Canut, que afegia altres noms propis com Rodríguez, Díaz o España.

El que encara arrossega l’Spar és l’embolic amb el Sorpon que no permet Sykes ni jugar ni entrenar amb l’equip. «Està ajudant al vestidor, però ella vol jugar. Esperem que tot acabi bé i aviat», deia.