Els líders es mantenen en una Christmas Race amb rècord de regatistes de Palamós

El Club Nàutic Costa Brava/Vela Palamós està representat per nou esportistes del club

Els regatistes palamosins de la Christmas Race. | RAMON RIBAS

Els regatistes palamosins de la Christmas Race. | RAMON RIBAS / RAMON RIBAS. Palamós

RAMON RIBAS. Palamós

En les 46 edicions de la Christmas Race de Palamós mai hi havien participat tants regatistes locals com en aquesta. Ni més ni menys que nou regatistes del Club Nàutic Costa Brava/Vela Palamós competeixen frec a frec amb campions del món i d’Europa aquests dies en aigües de la badia palamosina. D’entre aquest rècord de participació del CN Costa Brava/Vela Palamós destaquen Ramon Figueras, actual campió d’Espanya i Emma Collins, campiona de Catalunya en la classe Europa.

Des de dilluns passat i fins demà competeixen en unes aigües que coneixen d’allò més bé: Àlex Collins, Emma Collins, Lluís Morata, Miquel Palomares, Arià Auladell, Adrià Morata, Andreu Asensio, Pau Mora i Ramon Figueras. A banda dels participants locals, hi ha un altre regatista palamosí del mateix club que ja fa temps assoleix uns resultats espectaculars. Es tracta de Jordi Cargol, qui a principis de mes va revalidar el títol de campió de la Copa d’Espanya de vela adaptada 2.4mR que es va celebrar a Las Palmas de Gran Canària. És la tercera vegada que Cargol guanya i de manera consecutiva la Copa d’Espanya de vela adaptada.

Pel que fa a la jornada d’ahir, els líders van mantenir les seves posicions després de comptar també amb una bona ratxa de vent del sud-oest que rondava els 15 nusos i va arribar a ratxes de 21. Excepte en la categoria ILCA 4 en què va estrenar-se com a líder l’holandès Abel Melens, la resta es va mantenir al capdavant amb els catalans Pol Mateu i Alejandro de Maqua en la classe doble 420, la ucraïnesa Sofia Naumenko en ILCA 6 femenina, l’holandès Hiddel Schraffordt en ILCA 6 masculina i el suec Jonathan Llado en Europa.