Granerud torna a guanyar el concurs de salts d’esquí

El noruec va guanyar la tradicional prova d’Any Nou Quatre Trampolins amb dos salts de 140 i 142 metres

Granerud en acci a Garmisch-Partenkirchen. | CHRISTIAN BRUNA/EFE

Granerud en acci a Garmisch-Partenkirchen. | CHRISTIAN BRUNA/EFE / efe/ddg. garmisch-partenkirchen

efe/ddg. garmisch-partenkirchen

El noruec Halvor Egner Granerud, que s’havia imposat dijous passat a Oberstdorf, va guanyar la segona prova del Quatre Trampolins, a Garmisch-Partenkirchen, amb dos salts de 140 i 142 metres que li van suposar una valoració de 303,7 punts. Va quedar així per davant l’eslovè Anze Lanisek -que va saltar 140,5 i 137 metres- i el polonès Dawid Kubacki, que va executar dos intents de 136 i 138 metres i mig.

A falta de les dues últimes proves, les d’Innsbruck -dimecres- i Bischofshofen -el Dia de Reis-, totes dues a Àustria, Granerud, de 26 anys, lidera el ‘Vierschanzentournee’ amb 616,1 punts, 26,8 més que Kubacki i amb 40,1 respecte a Zyla.

Granerud, que a Ruka (Finlàndia) havia compartit triomf amb l’austríac Stefan Kraft, va aconseguir amb aquesta la seva tercera victòria de la temporada i va pujar al tercer lloc de la general de la Copa del Món, competició per a la qual també puntuen les proves del Quatre Trampolins.

Granerud suma 616 punts, 154 menys que Kubacki, que lidera la Copa del Món amb 88 unitats d’avantatge sobre Lanisek, segon a la pugna pel Globus de Cristall.