El CPA Olot es corona al provincial

«No em vinguis amb ‘cuentus’», sobre l’empoderament de les princeses que no necessiten un príncep blau, permet a les garrotxines revalidar el títol i superar per només 2 punts al CPA Girona

El CPA Olot ho ha tornat a fer. Les garrotxines han revalidat el títol provincial per tercer any consecutiu amb «No em vinguis amb ‘cuentus’», una coreografia sobre l'empoderament de les princeses que no necessiten un príncep blau per sentir-se reines. Una mostra d'habilitat, tècnica, coordinació i figures de gran dificultat que ha obtingut una puntuació fregant l'excel·lència, de 41,58. Les subcampiones del món i vigents campiones d’Europa han passat així per davant del CPA Girona, que amb «Deixa'm viure» ha segellat una segona posició molt ajustada, amb una puntuació de 39,78.

El plat fort s'ha deixat pel final. Fontajau ha embogit després de l'actuació del CPA Girona. Una coreografia molt visual sobre la importància de deixar viure els insectes pol·linitzadors, amb un attrezzo molt cridaner i un final per emmarcar amb una patinadora volant sobre una catifa de flors. Una mostra amb molt de ritme i precisió que ha permès a les gironines gaudir sobre la pista i regalar una autèntica mostra de bon patinatge, recompensada amb una molt bona puntuació -39,78 punts-, la més alta de la jornada fins al moment. Les gironines, però, s'han quedat amb el títol a tocar, perquè just després, el «No em vinguis amb ‘cuentus’» de l'Olot ha tornat a fer vibrar el pavelló i ha acabat per assolir una puntuació superior, per només dos punts -41,58- que hi ha permès, com exemplificava el seu ball, coronar-se, en aquest cas com a campiones provincials.

El podi de grups de xou gran l'han completat el Maçanet amb «Dolom» i el Celrà, amb «Trenca-les», ha quedat quart.

La cita amb el patinatge gironí, però, havia començat molt abans, amb els grups de xous petits -i també esquitxada per algun endarreriment amb motiu del nou sistema de puntuació-. El primer lideratge de la tarda ha estat pel Figueres, que amb «Tears of the Children» ha emplenat la pista amb una coreografia molt dinàmica sobre les pors dels més menuts a l'hora d'anar a dormir. Ha superat així a l'Olot que, amb una actuació reivindicant la importància d'aixecar-se després d'una caiguda, s'havia situat líder fins al moment. Una categoria que han completat les actuacions del GEiEG -tercer-, Cornellà, Llagostera, Cassanenc, Gerunda i Bescanó.

Abans de la gran final, ha estat el torn dels xous júnior, on també ha triomfat el CPA Olot amb «Soc Jo», una escenificació de la madrastra de la Blancaneus -amb mirall i pomes inclòs- que va rebre una puntuació de 23,58, la màxima de la categoria. Una tarda gairebé rodona per l'Olot en totes les categories. Fornells i Figueres també han fet podi i Llagostera, Bescanó i Guixolenc també han competit en xous júniors.

Una nova mostra del talent gironí a Fontajau, amb un total de 18 actuacions, per gaudir de l’estrena de les noves coreografies de la temporada dels principals grups de la província.