L'Spar Girona es deixa el liderat a València (77-62)

Cristina Ouviña (17 punts i 4 assistències) ha sigut la màxima anotadora del partit

Brittney Sykes (esquerra) defensant a Cristina Ouviña (dreta) en una acció del partit. / Miguel Ángel Polo

Clara Julià

Clara Julià

El pavelló de la Font de Sant Lluís ha acollit avui un duel titànic a cara o creu pel lideratge de la Lliga Femenina Endesa. L'Spar Girona ha perdut la primera posició i l'average en perdre amb el València en un duel que les valencianes han dominat d'inici a fi. Les de Rubén Burgos han atropellat a les visitants amb un primer quart pràcticament perfecte (28-13) que ha deixat noquejades a les gironines. L'altra mala notícia de la jornada ha sigut la lesió d'Irati Etxarri, que ha sortit amb llitera del pavelló. Tot i que les gironines han arribat a posar-se a 7 punts en el tercer quart, l'encert exterior del València -liderat per una gran Cristina Ouviña (17 punts)- ha aniquilat qualsevol opció de remuntada.

Les valencianes han sortit a tota metxa imprimint un ritme vertiginós. Les vermelles han aguantat el tipus fins que un parcial de 5-0 ha forçat que Bernat Canut demanés el primer temps mort del partit. Lauren Cox i la sempre present Cristina Ouviña han posat una marxa més al duel, i les taronges han col·locat la màxima diferència (20-11) al marcador. Els dubtes en atac han començat a dificultar l'anotació catalana i dos triples consecutius, d'Ángela Salvadores i de Letícia Romero, han deixat un dolorós +15 (28-13) a favor de les de Rubén Burgos.

La gironina Queralt Casas, amb la pilota a les mans.

La gironina Queralt Casas, amb la pilota a les mans. / Miguel Ángel Polo

El desencert en el tir exterior (1/8 T3 al descans) i el domini en el rebot per part del València (22 a 16) ha dificultat que les visitants poguessin retallar distàncies. Les jugadores de Laura Antoja i Bernat Canut han millorat en defensa en el segon quart i han ajustat l'anotació, però les locals han marxat al descans mantenint el coixí de punts aconseguit en el primer quart (41-25).

Després de la pausa, Lauren Cox s'ha inflat a posar taps i Queralt Casas ha posat el +18 al marcador des del tir lliure. Semblava que l'Spar no aconseguia aixecar el cap, però de mica en mica ha aconseguit encadenar bones accions fins que, per fi, ha arribat l'encert exterior de la mà de Brittney Sykes i María Araújo. La dupla ha retallat la diferència fins als deu punts (46-36). La gallega ha escurçat encara més les distàncies, fins als 7, després de robar una pilota. Però el València ha reaccionat afusellant des del perímetre amb dos nous triples que han tornat a distanciar a les locals (54-41).

Brittney Sykes, amb la pilota a les mans, en una acció del partit.

Brittney Sykes, amb la pilota a les mans, en una acció del partit. / Miguel Ángel Polo

Les valencianes tenien el partit allà on volien a l'inici del darrer quart: amb Rebekah Gardner desapareguda i dominant el marcador amb claredat (60-45). El partit s'ha quedat glaçat quan Irati Etxarri ha quedat estesa al parquet i ha hagut de ser retirada en llitera a causa d'una lesió que deixa la banqueta de l'Spar en una situació precària. En els darrers minuts de joc, la missió de remuntar era completament inassumible i l'Spar Girona torna cap a casa en segona posició.