L'Uni es reforça amb Muhate

Procedent del Leganés, la interior s'afegeix a la rotació de Bernat Canut fins a final de curs

Ceci Muhate, durant el seu primer entrenament a Fontajau.

Ceci Muhate, durant el seu primer entrenament a Fontajau. / DAVID SUBIRANA/SPAR GIRONA

Jordi Bofill

Jordi Bofill

Davant els problemes, solucions. I malgrat que les múltiples lesions que estan castigant durament la plantilla de l'Spar Girona no s'arreglaran només amb un reforç, aquest sempre serà benvingut. L'equip de Bernat Canut ha fet oficial el fitxatge de Ceci Muhate: la interior procedeix de l'Innova-TSN Leganés, té una mitjana de 7,8 punys i 6 rebots per partit i signa fins a final de curs. I el més important, omplirà un buit, per petit que sigui, i provocarà que la rotació passi de set a vuit jugadores. Una petita alenada d'aire fresc per a un vestidor que d'aquí a una setmana afrontarà la Copa de la Reina i s'endinsa en el tram final de Lliga, la part del curs en què s'ho jugarà absolutament tot.

«Ens fa contentes anunciar el fitxatge de Ceci Muhate», ha declarat la directora esportiva Laia Palau, que mai no s'hauria imaginat tots els contratemps que ha hagut d'afrontar en la seva estrena en el càrrec. Per moments i mentre queien Binta Drammeh, Nora Galve, Irati Etxarri, María Aráujo i Ornella Bankolé, semblava que patís la pitjor de les malediccions. «Muhate ocupa la posició de quatre i d'aquesta manera suplim les baixes d'Irati, María i Bankolé», assenyala Palau, que descriu les virtuts del darrer reforç de l'equip. «És una jugadora amb presència física i corpulència, crec que ens pot ajudar en el rebot. Sobretot, aportarà energia i ambició. D'aquesta manera, encararem la Copa, el final de temporada i els play-offs amb una peça més que completi el nostre joc interior».

Després d'anunciar l'acord i conèixer les instal·lacions, Muhate (1,88 m) s'ha posat a les ordres de Bernat Canut per primera vegada. «Estic molt contenta, la veritat. És una oportunitat molt gran per a mi i el meu futur. Tinc moltíssimes ganes de començar i poder ajudar l'equip en tot el possible», ha expressat en un vídeo emès a les xarxes socials de l'Spar Girona.

Que no es constipin

Ceci Muhate s'afegeix a Laia Flores, Shay Murphy, Marianna Tolo, Faustine Parra, Rebekah Gardner, Brittney Sykes i Giedre Labuckiene, i les joves vinculades del Tordera Mar Ibern i Berta Ribas. Amb aquesta rotació haurà d'arribar al final de curs l'Spar Girona, a condició que no sorgeixin més problemes inesperats i pendents de la possible ajuda de Bankolé, si la recuperació va com ha d'anar, i Drammeh, la desaparició de la qual és un misteri.

Tan sols queden quatre partits de Lliga regular, en els quals l'Spar Girona rebrà diumenge l'IDK Euskotren (18 hores), el dia 5 d'abril visita la pista d'Embutidos Pajariel Bembibre, rep el Leganés el dia 8 i tanca el calendari visitant el Sedis el dia 15.

Entremig, l'equip de Canut es desplaçarà a Saragossa, la setmana que ve, per afrontar un títol que es decidirà en tres dies: els que van de la seva estrena, el divendres contra el Lointek Gernika (18 hores); a unes hipotètiques semis el dissabte en cas de victòria contra el guanyador del Perfumerías Avenida-Barça; al diumenge en una finalíssima on hi serien o el València, l'Estudiantes, el Saragossa o l'Araski.

Subscriu-te per seguir llegint