La salvació directa s’escapa per al Girona

Els gironins cauen davant del Voltregà (1-2), un rival directe, i es queden en posicions de play-out quan falten només tres jornades

El tren de la permanència directa passa de llarg de manera gairebé definitiva per al Garatge Plana Girona. El tècnic Ramon Benito ja havia advertit que si l’equip volia estalviar-se el play-out només valia superar ahir al vespre el Voltregà a Palau, i amb la derrota per 1-2, l’objectiu s’esfuma. Els visitants, se’n van a 25 punts i el Girona es queda amb 20 quan només falten tres jornades per acabar la fase regular. I encara sort que per baix l’Arenys va cedir un empat amb el Lleida (3-3) a 8 segons del final, quan ja cantaven victòria els del Maresme.

La tensió es va palpar sobre la pista des del primer moment. Era «una final», com assegurava Ramon Benito abans del partit. Després d’oportunitats per ambdós equips, va ser el Voltregà qui va obrir la llauna, en una contra, quan quedaven 9 minuts per tancar la primera part, amb una acció d’Eric Vargas que va aprofitar un refús de Llaverola per posar al seu equip per davant (0-1). Al Garatge Plana no li va faltar agressivitat, però si encert, amb una acció de Biel Nadal que, fins i tot, va requerir la intervenció de l’àrbitre per aclarir que la pilota no havia entrat.

Després del descans, Litus va desaprofitar una oportunitat d’or, de penal, per igualar el marcador, però poc després, quan quedaven quatre minuts pel final del partit, Marc Vázquez va aprofitar una passada de Moi Aguirre per empatar el partit (1-1). Hauria sigut el mal menor. Sense temps de reacció, però, Teixidor va treure suc d’una falta directa anotant el gol definitiu (1-2) i el Girona no va poder fer res per esquivar la patacada. L’empat amb el Vilafranca de fa unes jornades va ser el primer pas enrere i ahir es va acabar confirmant fallant amb un altre rival directe com el Voltregà.