Més de 7.000 participants dels cinc continents inauguren el MICFootball

La inauguració tindrà lloc dimecres a la tarda a tres quarts de sis a l'estadi de Vilatenim · A dos quarts de cinc el Reial Madrid i l'Albion San Diego (Estats Units), en categoria U12, donen el tret de sortida a una competició que acaba diumenge

Una imatge de la inauguració del MICFootball de l'any passat

Una imatge de la inauguració del MICFootball de l'any passat / Conxi Molons de San Roman

Jordi Bofill

Jordi Bofill

Un dels dies més bonics del MICFootball, l'acte d'inauguració, ja és aquí. Dimecres a la tarda l'estadi de Vilatenim s'omplirà per l'estrena del torneig més prestigiós de les comarques gironines, que afronta l'edició 21 amb la il·lusió del primer dia. A dos quarts de cinc, el Reial Madrid i l'Albion San Diego (Estats Units), en categoria U12, donen llum verda a una competició que s'acabarà diumenge. Entremig, partits i partits plens d'històries, somnis i, per què no, alguna llàgrima. La desfilada amb els abanderats dels equips participants, els parlaments de les autoritats i el reconeixement del guanyador de l'onzena edició del Premi Dani Montesinos, l'estudiant Oscar Ollero Santiago, serà a tres quarts de sis. El Barça-Mercantil de categoria U14 i l'actuació del grup de dansa urbana Dance Me donaran continuïtat a un projecte que engloba a més de 7.000 participants dels cinc continents, repartits en 344 equips procedents de 33 països. La jornada també es podrà seguir en directe per Esport3.

Una experiència inoblidable

Juanjo Rovira, el director de MICFootball, és una persona feliç, aquests dies. «Hem tornat a les xifres del 2019 perquè tornem a estar per sobre dels 300 equips i comptem amb molts països que representen els cinc continents. La gent té ganes de viatjar, venir fins aquí i passar-s'ho bé i és precisament això el que busquem: que tothom visqui una experiència que no pugui oblidar mai». Fent «realitat el somni de molts i nens i nenes» durant dues dècades, la intenció a curt i mitjà termini és la de «continuar creixent en volum i qualitat, consolidant les categories i de mica en mica anar augmentant el nombre d'equips participants».

Del Milan al Girona

L'aparador per als milers de participants de l'edició 21 del MICFootball inclou poder-se enfrontar a conjunts de gran renom. De la Lliga espanyola hi haurà 10 dels 20 equips de Primera: el Barça, el Madrid, l'Espanyol, l'Atlètic de Madrid, el València, el Vila-real, el Betis, el Sevilla, la Reial Societat i el Girona. De la Premier League també podem trobar el Manchester United, el Liverpool o el Manchester City. De la Serie A, el Milan. I de la Ligue 1, el PSG.

Els jugadors i jugadores d'entre 12 i 19 anys estaran dividits en 9 categories: alevins de futbol 11 i futbol 7 (U12-A i U12-B), infantils (U13 i U14), cadets (U15 i U16) i juvenils (U18, U19 i F19). Des d'avui i fins diumenge es podran seguir 842 partits a les comarques gironines: les 9 finals es dividiran, com darrerament, entre Figueres i Palamós el cap de setmana. Els altres municipis que acolliran partits són: Bàscara, Begur, Caldes de Malavella, Calonge i Sant Antoni, Cassà de la Selva, Castell i Platja d'Aro, Castelló d'Empúries-Empuriabrava, Fornells de la Selva, Girona, Hostalric, L'Escala, La Bisbal d'Empordà, La Jonquera, Llagostera, Llançà, Lloret de Mar, Monells, Mont-ras, Palafrugell, Pals, Quart, Roses, Sant Feliu de Guíxols, Sant Gregori, Sant Pere Pescador, Santa Coloma de Farners, Santa Cristina d'Aro, Sils, Torroella de Montgrí-L'Estartit, Tossa de Mar, Vidreres i Vilablareix. Salt és la novetat d'aquesta edició.

Noms il·lustres

Després d'haver celebrat 20 edicions, el MICFootball s'ha consolidat com un autèntic bressol de futbolistes. Durant dues dècades, un ampli ventall de jugadors que actualment competeixen a l'elit hi ha participat, com és el cas de Leo Messi, Neymar, Dani Carvajal, Casemiro, Marcus Rashford, Joao Felix, Mohamed Salah, Pedri, Dani Olmo, Theo Hernández, Brahim Díaz, Gavi, Nico González, Coutinho, Pau Torres, Sergio Reguilón, Pablo Fornals, Marcelo o Juan Mata. I Arnau Martínez, esclar, el padrí d'aquesta edició.

Subscriu-te per seguir llegint