Ona Carbonell es retira després de més de 20 anys a l'elit i dues medalles olímpiques

La catalana és la nadadora amb més medalles mundials i deixa un gran buit en la 'sincro'

L'espanyola Ona Carbonell, durant el Mundial de Gwangju de 2019

L'espanyola Ona Carbonell, durant el Mundial de Gwangju de 2019 / -/YNA/dpa

EP

La nadadora espanyola Ona Carbonell, fins ara capitana de l'equip nacional de sincronitzada, ha anunciat aquest divendres que es retira després de més de 20 anys en l'elit i després de participar en tres Jocs Olímpics, en els quals ha sumat una plata i un bronze, a més d'altres 34 metalls entre Mundials i Europeus.

La nadadora barcelonina ha pogut celebrar medalles en Jocs, Mundials i Europeus en moltes disciplines de l'artística, des que es va penjar la primera en el Mundial de Melbourne el 2007. Un bronze en equip tècnic que va obrir el reeixit camí de la catalana, que ara deixa la pràctica professional de la sincronitzada amb 32 anys i després d'aturar la seva carrera per a ser mare.

Carbonell pot presumir de ser la dona amb més medalles en la història dels Mundials de natació i una de les esportistes espanyoles més llorejades. Les seves 23 medalles en Mundials, sent les tres últimes en la cita de Corea del Sud 2019, la situen en el top de la natació sincronitzada, ara artística, però també en el cim de totes les modalitats de natació.

La barcelonina supera en medalles mundialistes a la històrica Natalia Ischenko, amb 21 medalles entre 2005 i 2015, i també va deixar arrere la sirena que va fer explotar la sincro a Espanya; Gemma Mengual --va aconseguir 20 medalles en Mundials--. A més, es queda en tercer lloc en el rànquing de medallistes mundials absolut, per darrere de Ryan Lochte (27) i Michael Phelps (33).

Fins ara capitana de l'equip nacional, es va consolidar només dos anys després del seu debut, començant a col·leccionar les 23 medalles mundialistes i 12 continentals que presenta el seu palmarès, a més de les dues medalles olímpiques.