La festa de la permanència

Marc Gasol no aclareix si el d’avui serà el seu darrer partit com a professional i diu que només el vol «gaudir»

Marc Gasol durant el Girona-Granada a Fontajau

Marc Gasol durant el Girona-Granada a Fontajau / Marc Martí Font

Jordi Roura

Jordi Roura

Marc Gasol jugarà aquest vespre (20.30h) amb el Bàsquet Girona a Fontajau, contra el Baskonia, el darrer partit de la temporada. La incògnita de si serà també el darrer de la seva carrera es mantindrà unes setmanes o uns mesos més, perquè, segons va explicar ahir al matí, encara no ha pres cap decisió. «Ha de ser un partit de celebració amb l’afició, ja arribarà el moment de prendre una decisió amb la tranquil·litat d’haver-ho donat tot», va assegurar. El pivot també va dir que «en l’àmbit físic estic disponible per jugar. Vull acabar la temporada amb els companys a la pista, per a mi és especial poder fer-ho amb 38 anys i amb tots els quilòmetres que he fet. Serà especial per a mi. La decisió sobre el meu futur la prendré amb la distància. Analitzaré la fotografia general de la temporada i estudiaré si estic preparat per afrontar el repte».

El president, fundador i jugador del Bàsquet Girona va comparèixer ahir al matí per fer balanç de la temporada a les portes de tancar el curs aquest vespre, amb la salvació a la butxaca, a casa contra el Baskonia (20.30h). De pistes sobre el futur n’hi va haver poques o, directament, cap. Gasol va destacar que s’hi posaran a partir de demà dijous perquè avui només estan centrats a gaudir del partit i tenir un bon comiat de temporada a Fontajau. Precisament Aíto tindrà per aquest duel tota la plantilla disponible menys Jenkins, que arrossega molèsties.

Gasol també va parlar de la gran resposta social «de Girona i tot el territori» al projecte del club a l’ACB, que ha dut a Fontajau un 95% d’ocupació i molts partits fregant el ple. «El suport i l’ambient i la predisposició a animar fins i tot quan hi havia moments que costava ha sigut espectacular. La gent ha respost sempre de manera molt positiva. S’està creant a poc a poc un sentiment especial i una relació de doble sentit entre els seguidors i l’equip. Per a nosaltres l’afició és una part molt important».

«Tenim moltes ganes de poder celebrar l’últim partit amb l’afició i que Fontajau vegi un partit del qual se’n senti orgullós. Ara mateix és on centrem totes les energies. Estem fent una bona preparació»

Sobre la temporada, i com va viure el partit de Saragossa on es va tancar la salvació, Marc Gasol va assenyalar que «ha sigut un curs ple de reptes i obstacles que, per sort, hem pogut anar superant. Per això ara vull gaudir del partit de demà (avui), i a partir de dijous ja valorarem aspectes de futur». Sobre la taula, a banda de la seva decisió sobre si continua jugant o es retira, hi ha d’altres temes, com si es mantindrà l’aposta per Aíto García Reneses a la banqueta, o quins jugadors de l’actual plantilla es quedaran. En el seu parlament també va recordar que el Bàsquet Girona ha estrenat nova directora general, Stefi Batlle, i va aprofitar per agrair la tasca de l’anterior CEO, Xevi Gasau, «que ha fet una feina magnífica».

Per al president la permanència a l’ACB és un èxit esportiu, però valora que «això va més enllà del primer equip, encara que sigui la part que té més focus». En aquest sentit, va valorar el primer any d’entesa amb l’Uni a la base, al costat de Laia Palau, amb èxits importants com el bon paper de l’equip júnior al Campionat d’Espanya. «Tenim ganes de continuar construint i millorant la base. Estem reordenant l’estructura del club per fer les coses millor i mirem a 5 o 10 anys vista». 

«Com a grup, després d’haver posat molta energia en treure l’últim partit que necessitàvem, poder-lo afrontar ara amb tranquil·litat s’agraeix»

Per al Bàsquet Girona el d’avui és un partit de festa, amb els deures del curs fets. Per això s’anuncia una sèrie d’activitats per engrescar l’afició com ara l’actuació de The Tyets al descans. Per al Baskonia, en canvi, el partit d’aquest vespre és important. No tenen els bascos opcions d’acabar la fase regular com a líders, aquest honor serà per al Barça, però sí que es jugaran en aquesta darrera jornada la segona posició amb el Reial Madrid. 

L’entrenador del Cazoo Baskonia, Joan Peñarroya, es va mostrar «molt cabrejat» per ser l’únic equip cap de sèrie que, al costat del seu rival, ha de jugar el dissabte el primer partit de play-off, «als dos dies de jugar el partit de lliga regular i amb un dia de viatge». El tècnic català va dir en la roda de premsa prèvia al partit davant el Girona que no entén per què li passa això al Baskonia, quan Barcelona, Reial Madrid, Tenerife i Unicaja tindran tres i quatre dies per a jugar el primer partit de les eliminatòries. «És el que hi ha una vegada més i alguna cosa sabrà el que fa el calendari que a mi se m’escapa», va insistir.

«Prendré la decisió quan toqui, amb la distància. Miraré la fotografia d’aquesta temporada i valoraré si puc assumir el repte»

«L’equip està amb ganes de jugar després de tenir una aturada de deu dies que no havíem tingut ni en pretemporada», va assenyalar l’entrenador del Baskonia, que va qualificar com «un problema» el fet de ser «l’únic equip dels cinc primers que no ha jugat» en aquests dies. Per aquest motiu, el preparador va explicar que ho han intentat fer «tan bé com sigui possible» perquè aquesta aturada els afecti «el menys possible en el físic i en el mental i que l’equip segueixi connectat».

«Tenim l’ambició i les ganes de fer-ho bé en un dels moments més importants de la temporada», va assegurar.

Va reconèixer que davant el Girona «és important guanyar per a ser segons i tenir el factor pista a favor en semifinals», si passen els quarts de final.