Aitana Bonmatí, la millor jugadora de la Champions

També està a l'onze ideal de la competició europea juntament amb Hansen, Patri, Mapi León, Paredes i Bronze

Aitana Bonmatí amb la Champions dissabte a Eindhoven

Aitana Bonmatí amb la Champions dissabte a Eindhoven / EFE

Laia Bonals

Segueixen els reconeixements internacionals al Barça després de proclamar-se campió de la Champions aquest dissabte en Eindhoven. Poques hores després de la final, la UEFA ha nomenat a Aitana Bonmatí la millor jugadora del torneig i inclòs a sis jugadores blaugranes a l'onze ideal de la temporada.

La '14' blaugrana suma un reconeixement més al seu talent sobre la gespa, tan sols unes hores després que el Barça aterrés a Barcelona amb el trofeu de la seva segona Champions, Bonmatí ha estat reconeguda per la UEFA com la millor jugadora d'aquesta temporada a nivell europeu. El panell d'Observadors Tècnics de la UEFA l'ha triat després d'encapçalar les classificacions d'assistències i de participacions en gols aquesta temporada.

La migcampista, polivalent i tècnica, succeeix en el palmarès a la guanyadora inaugural del guardó el curs passat, la seva companya al Barcelona Alexia Putellas. Utilitzada sovint en un rol més ofensiu aquesta temporada, a causa de l'absència per lesió de Putellas, Aitana va tancar la campanya amb cinc gols i vuit assistències, el seu millor registre en la competició, la qual cosa li va donar un total de 13 participacions en gols del seu equip, més que cap altra jugadora.

Sis culers a l'onze ideal

El mateix comitè de la UEFA que ha nomenat a Aitana com la millor jugadora del campionat, ha designat l'onze ideal d'aquesta temporada. Lucy Bronze, Irene Paredes, Mapi León, Patri Guijarro, Aitana Bonmatí i Caroline Graham Hansen formen part d'ell juntament amb quatre jugadores de Wolsfburg (Merle Frohms, Alexandra Popp, Ewa Pajor i Lena Oberdorf) i una de l'Arsenal (Katie McCabe).