El Bàsquet Girona confirma l'arribada de Salva Camps (Manresa) com a nou entrenador

L'exjugador ha estat les últimes temporades fent d'assistent de Pedro Martínez al Nou Congost i s'estrenarà a l'elit com a tècnic principal

Salva Camps, nou entrenador del Bàsquet Girona

Salva Camps, nou entrenador del Bàsquet Girona / ACB Photo/J. Alberch

Redacció

D’un entrenador amb 1.111 partits d’experiència a l’ACB, a un que tot just hi debutarà com a tècnic principal. D’Aíto García Reneses, a Salva Camps. Aquesta és la decisió que ha pres l’àrea esportiva del Bàsquet Girona, que després de tenir clar que no volia renovar la confiança al veterà preparador madrileny, ha optat per una aposta radicalment diferent i trencadora. A Camps segurament li pot faltar experiència, però ho pot compensar amb l’enorme il·lusió amb la que aterra a Fontajau, amb ganes d’engrescar des del primer minut l’afició, un aspecte que es va trobar a faltar, massa, en Aíto, i que també serveix per explicar, en part, la decisió de no mantenir-lo.

Salva Camps Sanjosé (Badalona, 1979) serà, per tant, l’entrenador principal del Bàsquet Girona la propera temporada, segons va confirmar ahir el club, que com és habitual, no va facilitar la durada del contracte. Diumenge una piulada de la periodista Olga Lorente va posar el seu nom sota els focus i, de seguida, es va confirmar que l’interès era real i les converses, molt avançades, tal i com s’ha acabat demostrant amb l’oficialització de l’operació. Als seus 44 anys, Salva Camps compta amb diverses experiències com a assistent a l’ACB: del 2015 al 2017 va ser ajudant del Joventut de Badalona i de la temporada 2017 a la 2019 va passar a exercir la mateixa tasca al Gran Canaria, dirigint també el seu filial l’any 2019. Des de la 2020-21 ha estat formant part de l’staff del Baxi Manresa, al costat de Pedro Martínez. Va iniciar la seva trajectòria a les banquetes l’any 2012 al Moycullen Basketball irlandès.

Àlex Formento apunta a segon entrenador

Àlex Formento és el candidat número 1 per exercir de segon entrenador al Bàsquet Girona la propera temporada. És el tècnic que va ascendir l’equip a LEB Or el 2020 i una persona de confiança per a Marc Gasol, doncs Formento va estar al seu costat des de la fundació del club el 2014. Aquest curs ha sigut l’assistent de Joan Peñarroya al Baskonia (de fet, el Girona va aprofitar la visita dels bascos en el darrer partit de lliga per fer-li un homenatge), i abans havia provat fortuna a l’Astros de Jalisco mexicà i al cos tècnic del Barça CBS femení. La seva sortida de Fontajau no va ser la que esperava (no li van oferir entrenar a LEB Or i es va confiar l’equip a Carles Marco) i ara tindria una segona oportunitat. A Girona havia fet de director esportiu, vicepresident i també entrenador.

Com a jugador, feia de base, també va tenir un paper destacat, disputant quatre campanyes a l’ACB per un total de 68 partits. Va formar part del Cantàbria Lobos (2001/02), Gran Canària (2022/03 i 2004/05) i Menorca (2005/06). Com a curiositat es pot remarcar que a Fontajau hi va protagonitzar la millor actuació de tota la seva carrera ACB. Era un 11 de maig de 2002 i va liderar el Cantàbria a un agònic triomf (88-89) que no els va servir per evitar el descens anotant 21 punts i firmant una valoració de 25. En categories LEB també va jugar amb clubs com Menorca, Huelva, Cantàbria i Palència.

«Puc aportar una exigència alta en el treball diari per la millora del jugador i del col·lectiu. Vinc a sumar esforços, treball i il·lusions i a créixer de la mà», ha assegurat el nou entrenador del Girona. En aquestes primeres declaracions, facilitades pel club, també apuntava que «El Bàsquet Girona és un club jove en continu creixement, no només a nivell de resultats, sinó també a escala d’estructura de club. Fa moltes coses de manera innovadora des d’unes bases sòlides i una filosofia clara de club». La presentació del nou tècnic es farà demà a les 11 del matí a Fontajau.

La primera peça

Amb la confirmació de l’arribada de Salva Camps el Bàsquet Girona mou la primera peça, en l’àmbit esportiu, de cara a la planificació de la propera temporada. Encara hi ha moltes incògnites per resoldre, perquè ben poc se sap de quins jugadors acabaran formant part de la plantilla. Quino Colom i Taylor són els únics amb contracte, el club els vol, i només marxaran si paguen la clàusula de sortida. Després hi ha un bloc de quatre homes, Sorolla, Figueras, Garino i Prkacin que també tenen acord signat però, en aquest cas, es pot trencar tant pel club com pel jugador.

De la resta de la plantilla, Vila, Fjellerup, Gasol, Hill, Jenkins, Miletic i Hanzlík, no se’n sap res més que acaben contracte. El club no descarta oferir la renovació a algun d’ells.

Subscriu-te per seguir llegint