Badosa reapareix amb victòria i Djokovic continua imparable

Carlos Alcaraz jugarà aquest dijous davant el francès Alexander Muller (84 mundial)

Badosa s'oblida de la lesió i arrenca fort a Wimbledon

Badosa s'oblida de la lesió i arrenca fort a Wimbledon

Jaume Pujol Galceran

Després de dos mesos sense jugar, després de tres dies esperant el seu debut, la gironina Paula Badosa va reaparèixer a Wimbledon amb una victòria anhelada i celebrada en vèncer a l'estatunidenca Allison Riske per 6-3 i 6-3. La tenista catalana va arribar a Londres sense massa expectatives, per una lesió en la quarta vèrtebra de la seva columna que la va deixar fora de combat a Roland Garros. Tampoc havia jugat en l'Open d'Austràlia per un esquinçament muscular.

Badosa, que dissimulava sota el seu vestit una faixa a l'esquena com a protecció de la seva lesió, va imposar de sortida un fort ritme, recolzat en el seu servei (6 ‘aces’) i poderosos cops (22 guanyadors) amb els quals va desbordar a la tenista estatunidenca (141 mundial). Aquest dijous la catalana estarà en la segona ronda del torneig per a enfrontar-se a la ucraïnesa Marta Kostyuk (36 mundial) que va donar la sorpresa en eliminar al vuitè cap de sèrie, la grega Maria Sakkari per 0-6, 7-5 i 6-2.

Mixt amb Tsitsipas

Després de la victòria, eufòrica, Badosa encara va tenir temps d'anar a veure a la seva actual parella, el grec Stefanos Tsitsipas, que es va imposar a l'austríac Dominic Thiem després d'un maratonià partit de quatre hores, repartits en dos dies, que el tenista grec va guanyar en el ‘super tiebreak’ del cinquè per 3-6, 7-6 (1), 6-2, 6-7 (5) i 7-6 (10-8).

La tenista de Begur ho va celebrar a la llotja abraçada al pare del número 5 amb qui ha anunciat a Wimbledon que jugarà el torneig de dobles mixt.“Serà un plaer fer això amb algú que va entrar en la meva vida fa poc. Mai ho hauria fet si no fos per això. Paulita fem-ho", li va dir Tsitsipas des de la pista, després del seu agònic triomf. Avui al grec l'espera Andy Murray.

Va ser un gran dia per a Badosa que es va aixecar a Wimbledon, mirant a cel per a saber si podria finalment debutar. Com ella hi havia molts jugadors que no havien ni jugat un punt des del dilluns.

La jornada es va iniciar una hora i mitja més tard del previst per una pluja que, fins al migdia, va obligar a ajornar en dues ocasions més els 89 partits programats per a recuperar un retard acumulat en els dos anteriors dies. Per sort el sol va aparèixer després i, encara que es van suspendre fins a aquest dijous 17 partits d'individuals, es va evitar un caos que es temia si no s'hagués jugat.

Avantatges de campió

D'aquest caos se'n va salvar Novak Djokovic que tenia pista reservada a la central. Un avantatge extra per als millors des que el 2009 es va instal·lar el sostre retràctil a la central i deu anys després en la pista número 1.

Djokovic ho va aprofitar bé per a classificar-se per a la tercera ronda en vèncer a Jordan Thompson (70 mundial) per 6-3, 7-6 (4) i 7-5, el canoner australià que malgrat els 21 ‘aces’ i 43 cops guanyadors no va poder impedir que el serbi sumés la 30 victòria consecutiva a Wimbledon i la 350 en un Grand Slam.

“Si no pensés que podia guanyar a Djokovic no aniria a la pista”, havia dit el dia anterior Thompson i, pel seu joc va demostrar que no era cap bocamoll. L'australià, especialista en el servei-volea i molt agressiu, li va posar les coses difícils al serbi que va reconèixer “una mica de sort” per a guanyar el ‘tie break’ del segon set. El set vegades campió de Wimbledon va necessitar jugar amb el màxim de concentració, no fallar (13 errors no forçats) i estar molt fi amb el seu primer servei (88% d'efectivitat).

El seu pròxim rival serà l'argentí Tomás Etcheverry o un vell conegut del serbi, el suís Stan Wawrinka, el partit del qual va ser un dels quals aquest dimecres s'han suspès per falta de llum natural.

El torn d'Alcaraz

Carlos Alcaraz no tindrà aquest dijous el privilegi de jugar en la central o la pista 1 el partit de segona ronda davant el francès Alexander Muller (84 mundial) que es va imposar al seu compatriota Arthur Rinderknech (7-6 (5), 1-6, 6-3, 6-4), el rival que fa unes setmanes a punt va estar de guanyar al tennista murcià en el seu debut en Queen’s.

Sara Sorribes es va acomiadar de Wimbledon en la central davant la polonesa Iga Swiatek que la va derrotar per 6-2 i 6-0, sumant el 38 ‘rosco’ en la seva carrera. Roberto Bautista, semifinalista en el 2019, va caure en cinc sets davant el rus Roman Safulin en un partit que havia començat el dilluns (2-6, 7-6 (7), 6-7 (4), 6-4, 7-5).