Salva Camps ja prepara la defensa del mundial amb Espanya

L’entrenador del Bàsquet Girona és ajudant d’Scariolo amb la selecció, que ahir va ser presentada i disputarà cinc amistosos, un contra els EUA

Salva Camps

Salva Camps / ANIOL RESCLOSA

Lluc Perich Pérez

L’última setmana està sent moguda al Bàsquet Girona, amb l’anunci de dos fitxatges d’entitat (Brown i Pons) i, fins i tot, de la nova mascota, la cocollona. 

Sense fer tant soroll, però, l’entrenador Salva Camps també és notícia, ja que ja està concentrat amb la selecció espanyola de bàsquet. Com a ajudant de Sergio Scariolo, forma part de la delegació que defensarà l’or aconseguit en el mundial del 2019 i que ahir va ser presentada vestint el nou uniforme negre i daurat del centenari de la FEB.

Filipines, Japó i Indonèsia acolliran a partir del 25 d’agost una competició en què Espanya, al grup G, haurà de batre el Brasil, l’Iran i Costa d’Ivori per a començar a passar rondes i apropar-se a l’objectiu de revalidar el campionat. Abans, però, jugaran fins a cinc amistosos per a arribar a l’Àsia ben rodats i amb les idees clares. El plat fort serà el 13 d’agost, amb la visita dels Estats Units. Abans ja s’haurà iniciat la feina contra Veneçuela i Eslovènia (4 i 11 d’agost) i encara restaran pendents els enfrontaments amb el Canadà (17 d’agost) i la República Dominicana (19 d’agost).

En l’acte de presentació, van parlar alguns dels líders de l’equip. Així, Ricky Rubio va mostrar-se content de tornar després de sentir «enveja sana» i «trobar a faltar» els companys l’estiu passat; i Willy Hernangómez va assumir que «ha sigut un any difícil, però venir a la selecció és aire fresc, motivació com el primer cop».