La banyolina i el palamosí s'han imposat al Campionat d'Espanya a Torrent

El palamosí ha superat Mohamed Katir en un gran final amb un temps de 3:33.44

Bronze per a Naiara Estanga en triple salt i Abderrahim Ougra en 3.000 obstacles

L'olotina Laura Hernández s'endú l'or en els 4x400 relleus

Guerrero, en un moment de la prova d'aquest migdia

Guerrero, en un moment de la prova d'aquest migdia / RFEA

Marc Brugués

L’atletisme gironí ha brillat amb llum pròpia aquest cap de setmana al campionat d’Espanya de Torrent amb un botí final de tres medalles d’or i dues bronze. Ahir al migdia, la banyolina Esther Guerrero es va imposar amb autoritat en els 1.500 metres en una cursa que va dominar de dalt a baix amb un temps de 4:18.71. Al cap de pocs minuts després, en una cursa més renyida, Adel Mechaal va superar Mohamed Katir en uns darrers metres d’allò més emocionants. El palamosí va batre el rècord del campionat amb un temps de 3:33.44. El gironí Abderrahim Ougra també va pujar al podi en la prova dels 3.000 obstacles dissabte amb un temps de 8:30.00. L’últim metall va ser per a Naiara Estanga en triple salt, amb una marca de 13’12 metres. La millor de la seva carrera va permetre a l’atleta de Cornellà de Terri pujar al tercer calaix del pòdium.

La banyolina, Esther Guerrero, definitivament ha passat pàgina d’un 2022 marcat per les lesions i ha recuperat, i de quina manera, el somriure aquest 2023. Amb el bitllet per l’Europeu del mes que ve assegurat, Guerrero es va proclamar campiona estatal en 1.500 metres a Torrent amb un temps de 4:18.71 sense donar cap opció a Águeda Marqués i Marta Pérez. Així, Guerrero suma el seu quart campionat estatal a l’aire lliure després dels del 2019, 2020 i 2021. Per la seva banda, Mechaal demostra que arribarà en bona forma a l’Europeu del mes que ve. Aquest any ja va trencar el rècord de la prova a l’estatal de pista coberta. El palamosí també suma el quart títol, el de «més prestigi» per a l’atleta d’Asics, ja que els rivals van ser molt competitius.

Qui també es va penjar una medalla d'or va ser Laura Hernández. L'olotina del Barça ho va fer en la prova dels 4x400 relleus al costat de les seves companyes Eva Santidrián, Geena Stephens i Aauri Lorena Bokesa amb un temps de 3:33.63, nou rècord del campionat.

Bronze per a Estanga i Ougra

Els ors en els 1.500 no van ser les úniques medalles de l’atletisme de les comarques gironines. En la prova dels 3.000 metres obstacles, el gironí Abderrahim Ougra es va penjar la de bronze amb un temps de 8:30.00. Primer va ser Dani Arce (8:23.81), seguit de Victor Ruiz (8:26.95). També va pujar al pòdium, l’atleta de Cornellà de Terri, Naiara Estanga, en triple salt, gràcies una marca de 12’13 metres. Per la seva banda, Àfrica Radsma no va poder accedir a la final dels 100 metres tanca. L’escalenca va quedar sisena en la primera semifinal (13.69), fora dels llocs que donaven accés a lluitar per les medalles.