El Bàsquet Girona haurà de suar en un inici dur de lliga i no pot deixar la feina pel final

Els gironins s'estrenaran el dissabte 23 de setembre a les 18 hores a la pista del València, i a les últimes deu jornades s'enfronten a set equips que van jugar l'última Copa del Rei

Una imatge del públic de Fontajau durant un partit del Bàsquet Girona

Una imatge del públic de Fontajau durant un partit del Bàsquet Girona / ANIOL RESCLOSA

Lluc Perich Pérez

El sorteig del calendari d’ACB no va somriure massa al Bàsquet Girona. L’equip patirà les primeres jornades enfrontant-se a rivals de categoria, i no es podrà despistar al llarg del curs perquè li caldrà arribar amb els deures fets als últims deu partits. Llavors, es jugarà contra set dels vuit equips que el curs passat van disputar la Copa del Rei.

De moment, això queda lluny, i vist el caràcter demostrat pels gironins l’any passat, més val centrar-se en el primer que vindrà. Partit a partit, i els resultats arribaran. No serà pas fàcil, però, en les cinc jornades inicials. L’estrena és a la pista del València, el 23 de setembre (18h), en el partit d’obertura de la competició. Llavors, a la segona jornada, de nou un dels de dalt, el Gran Canària, primera visita (28/09). El desplaçament a Granada l’1 d’octubre pot ser un bàlsam, però les sortides amb rivals directes a vegades poden estar enverinades. Serà un dia clau per la moral d’un equip que encara haurà d’afrontar visites de Madrid (8/10) i Tenerife (14/10) abans no se li doni una mica de treva (segueixen Obradoiro, UCAM, de nou per Sant Narcís, i Palència). Kameron Taylor tornarà a Fontajau amb l’Unicaja el dia 11 de novembre.

Curiosament, els derbis catalans de la primera volta han quedat d’allò més enllaçats. Les jornades 11, 12, 13 i 14 es visita el Barça (25/11), ve l’Andorra (2/12), surts a Manresa (9/12) i reps el Joventut (16/12).

El final del primer tram de temporada i l’inici del segon es presenten claus per l’equip, que el 3 de febrer jugarà amb el Reial Madrid al WiZink. Serà el duel més complicat en una sèrie de jornades on s’hauran de sumar victòries costi el que costi contra contrincants directes en la lluita per la permanència.

Això és així perquè la recta final de curs no ho serà gens, de plana, pel Bàsquet Girona. Els de Salva Camps, més aviat, hauran de superar una dura pujada tant física (amb el desgast acumulat tot l’any) com mental (sent conscients de quina és la seva lliga i contra qui són vitals els triomfs). Visita difícil a Múrcia en la 24a jornada abans de rebre el València, el primer dels set equips de Copa del Rei el 2023 contra qui es veuran les cares els gironins. El 23 de març el Manresa va a Fontajau i ja esperen Unicaja, Tenerife, Barça (juga a Girona el 13/4), Joventut (partit a l’Olímpic el 20/4), Bilbao, Baskonia i Gran Canària. D’aquesta manera, l’última jornada, on per sort es podrà comptar amb l’impuls de Fontajau, pot ser de cara o creu. El rival, el Saragossa, només va sumar una victòria més l’any passat.

Un Clàssic l’1 d’octubre

Hi ha dos partits on no juga el Girona però que criden a tothom. Són, és clar, els que enfronten Barça i Madrid. El primer Clàssic de l’ACB serà al WiZink un 1 d’octubre, tot just a la tercera jornada, i caldrà esperar fins al 7 d’abril perquè els blancs vagin al Palau.