El Bàsquet Girona es presentarà el dia 25 a Fontajau contra el Rasta Vechta alemany

Els de Salva Camps començaran a entrenar-se el dia 14 i jugaran amistosos contra el Joventut i el Manresa, a més a més de la Lliga Catalana

Salva Camps, al mig, entre el director esportiu Jordi Plà i la directora general, Stefi Batlle

Salva Camps, al mig, entre el director esportiu Jordi Plà i la directora general, Stefi Batlle / ANIOL RESCLOSA

Marc Brugués

Marc Brugués

El Bàsquet Girona de mica en mica va perfilant els detalls per encarar la segona temporada consecutiva a la Lliga ACB. Es prepara un any de canvis, tant a la banqueta, amb el relleu de Salva Camps per Aíto García Reneses, com a la pista, amb una forta sacsejada a la plantilla per evitar passar tantes angúnies per salvar-se com en l’exercici anterior. De moment, han arribat set fitxatges i n'hi haurà més. Mentrestant, el club ha informat que el dia 14 d'aquest mes, els jugadors començaran els entrenaments a les ordres de Salva Camps . Abans, del 7 al 13, els jugadors que no estiguin concentrats amb la seva selecció, se sotmetran a les revisions mèdiques de rigor.

La posada en escena del segon projecte del Bàsquet Girona a l'ACB serà el dia 25 a Fontajau. Aquell dia l'equip farà la presentació oficial davant l'afició amb un partit contra el Rasta Vechta alemany. Pròximament, el club anunciarà el procediment de vendra d'entrades pel partit, per al qual els abonats tindran un accés preferent. A partir d'aquí, el Bàsquet Girona té lligats dos amistosos més. El primer contra el Joventut al Torneig de Sant Julià de Vilatorta el dia 2 de setembre.

L'altre serà a Salt el dia 18 contra el Baxi Manresa. Entremig, els gironins disputaran la prèvia de la Lliga Catalana a la pista del Morabanc Andorra el dia 7 (20:30). En cas de victòria, els de Camps jugaran les semifinals de la competició a Lleida contra el Barça el dia 11 (20:30) i l'endemà, la final o el partit pel tercer o quart lloc, també a la capital del Segrià. En l'escenari d'una derrota a Andorra en la prèvia de la Lliga Catalana, el Bàsquet Girona té concretat un amistós contra el Lenovo Tenerife el dia 10 a les Borges Blanques.

Mentrestant, l’afició continua pendent dels moviments que queden per tancar la plantilla. A l'espera de veure de què passarà amb Marc Gasol i Roko Prkacin, el club fins ara ha incorporat Ike Iroegbu (Treviso), Juani Marcos i Sergi Martínez cedits pel Barça, Markel Brown (Varese), Mindaugas Susinskas (Chemnitz), Stefan Djordjevic (Igokea) i Yves Pons (Lió). Per contra, no continuen a la plantilla Taylor (Unicaja), Miletic (Slask Wroklaw), Figueras (Obradoiro), Jenkins, Hanzlik, Hill i Garino.