Es confirma la sortida de l'aler-pivot croat Roko Prkacin del Bàsquet Girona

L'entitat de Fontajau diu adéu a un dels jugadors que va oferir més bon nivell el curs passat, que fitxa pel Dreamland Gran Canària

Roko Prkacin, al pavelló de Fontajau aquesta passada temporada.

Roko Prkacin, al pavelló de Fontajau aquesta passada temporada. / ANIOL RESCLOSA

Jordi Bofill

Jordi Bofill

S'ensumava que Roko Prkacin no continuaria formant part de la plantilla del Bàsquet Girona i avui s'ha oficialitzat l'adéu de l'aler-pivot croat, que ha enlluernat el públic de Fontajau gràcies a les seves actuacions durant l'any de l'estrena del club a l'ACB. Prkacin va fitxar l'estiu passat, procedent del Cibona, i va disputar 33 partits sota la direcció d'Aíto García Reneses. Amb el tècnic madrileny, Prkacin, nascut el 2002 a Zagreb, va créixer dins i fora de la pista. De fet, aquest era un dels propòsits del fitxatge d'Aíto a la banqueta: el desenvolupament dels joves. Sens dubte, amb el croat ho va aconseguir.

Prkacin va ser un dels jugadors que més impacte van causar entre l'afició, destacant gràcies a una mitjana de 6,5 punts, 3,8 rebots i 6,7 de valoració en 16:49 minuts. Molt reconegut, renovar-lo era una prioritat, però ja fa unes setmanes que les sensacions, precisament, no eren les de continuïtat, tal com s'ha confirmat.

L'aparició del Gran Canària

Prkacin, atret pels focus d'equips més potents que el Bàsquet Girona, ha fitxat pel Dreamland Gran Canària, que curiosament serà el primer rival que visitarà Fontajau en la jornada 2. Als canaris els entrena Jaka Lakovic, que comptaran amb un dels candidats a millor jove de la competició el curs passat. Un talent del qual no podrà beneficiar-se Salva Camps, que en contrapartida, però, sap de primera mà que hi ha dos jugadors interiors pràcticament fitxats que completaran la plantilla, en una informació avançada aquesta setmana per Diari de Girona.

A falta de saber la decisió final de Marc Gasol, el Bàsquet Girona ultima les arribades d'un jugador americà que completarà la quota i d'un darrer jugador, que donaran per tancat un vestidor que aquesta setmana també ha conegut el calendari de la Lliga ACB i ha donat a conèixer els amistosos d'estiu. Tots seran importants, perquè l'inici de campionat no permetrà cap mena de relaxació. Amb visita de Prkacin inclosa.