Kelsey Mitchell per Rebekah Gardner: canvi de regnat a Fontajau

L'Uni Girona fa oficial el fitxatge de la nord-americana, que tindrà galons

Kelsey Mitchell.

Kelsey Mitchell. / Uni Girona

Jordi Bofill

Jordi Bofill

El dol per Rebekah Gardner només ha durat unes hores: l'Uni Girona ha fet oficial el canvi de regnat a Fontajau, que passa a mans de la nord-americana Kelsey Mitchell, tal com va avançar Diari de Girona.

Nascuda el 1995, signa per un curs i és un tros de fitxatge. L'avalen els números: segona del draft de la WNBA del 2018, presenta una mitjana de 16,7 punts, ha disputat l'últim All-Star de la WNBA i va estar a la darrera llista de la selecció nacional dels Estats Units. També és la segona jugadora amb més punts a la primera divisió de la NCAA. Les expectatives per Mitchell, que arribarà a l'octubre i s'estarà fins a gairebé el final de temporada (així ho ha fet públic el club, sense assegurar-ne la presència el curs sencer), s'han disparat.

"Estem molt contentes d’anunciar el fitxatge de Kelsey. És una jugadora que ara mateix milita a les files d’Indiana Fever, de la WNBA. És una jugadora absolutament killer, una anotadora pura que ha fet una mitjana de 16 punts par partit en els darrers anys a la WNBA. Estem davant d’una jugadora amb molts punts a les mans. Canvi de ritme molt potent, anotadora de tres, de dos, penetració… Una jugadora acostumada al nivell nord-americà. Ens oferirà espectacle per la seva capacitat cap a cistella i per la seva intensitat", descriu Laia Palau, directora esportiva de l'Uni Girona, que finalitza amb un il·lusionant: "esperem que ens ajudi a aconseguir algun títol”. Que així sigui.

Gardner s'acomiada

En un escrit publicat a les seves xarxes socials, Rebekah Gardner, fins ara ídol de Fontajau després de dues grans temporades, s'ha acomiadat del club gironí. «Gràcies per aquests 2 anys fantàstics. Heu jugat un paper molt important en la meva carrera i, sobretot, per això, Girona sempre tindrà un lloc al meu cor», començava la carta de la nord-americana, que continuava: «tot i que tenia moltes ganes i intencions de tornar a Girona aquesta temporada vinent, malauradament no es va arribar a un acord mutu. Tot i això, m'agradaria agrair al club per haver-me donat l'oportunitat de jugar a la LF Endesa i l'Eurolliga. Gràcies a tots els entrenadors: Alfred, Bernat Lau per tot el que heu fet per ajudar-me en el camí». I acabava recordant que «en últim lloc, però no menys important, gràcies als millors fans d'Europa pel vostre compromís i suport indestructibles. Segur que trobaré a faltar tot el que engloba Girona, però tant de bo no sigui un adéu, i sigui un fins aviat».

Un reforç més

L'Uni Girona encara no ha tancat la plantilla, perquè té previst anunciar el fitxatge que sí que completarà el vestidor de Laura Antoja. Si res no canvia, diumenge sabrem amb quina jugadora es donarà per acabada la feina de la direcció esportiva que, un estiu més, ha dut a terme un munt d'operacions per construir el grup més competitiu possible.

Fins ara, hi ha confirmades onze jugadores: Sandra Ygueravide, Laura Peña, Marta Canella, Faustine ParraMagali Mendy, Kelsey Mitchell, Irati EtxarriMorgan BertschRegan Magarity, Marianna Tolo Giedre Labuckiene. Una plantilla dissenyada per, com a mínim, lluitar per tots els títols en el qual serà la prova de foc a la banqueta per Laura Antoja. Tothom coincideix a dir que està més que preparada per afrontar el repte i l'estructura creada al seu voltant l'afavoreix. Aviat sortirem de dubtes.