L'estrella de l'Uni Girona, Rebekah Gardner, diu adéu a Fontajau

El club i la jugadora nord-americana no arriben a un acord per continuar i l'entitat farà oficial dos fitxatges més, un d'ells Kelsey Mitchell

Rebekah Gardner, en una acció d'un partit d'Eurolliga.

Rebekah Gardner, en una acció d'un partit d'Eurolliga. / FIBA

Jordi Bofill

Jordi Bofill

La millor jugadora de l'Uni GironaRebekah Gardner, no jugarà més a Fontajau. L'entitat ha fet oficial l'adéu de la seva estrella, amb la qual no ha pogut arribar a un acord per ampliar el seu lligam després de dues temporades meravelloses en què s'ha guanyat el cor de l'afició. "Tot i que sabem que la Rebekah és una jugadora excepcional, no hem pogut arribar a un acord. Hem buscat opcions dintre de les mateixes condicions i també hem buscat tenir una jugadora que s'estigui més temps amb nosaltres. Considerem que serà millor per la configuració d'aquesta plantilla", explica Laia Palau, la directora esportiva d'un club que sortirà al mercat a la recerca d'altres opcions. De fet, ja té substituta: Kelsey Mitchell. El club anunciarà el seu fitxatge i el d’una altra jugadora abans d’acabar la setmana.

Palau ha fet públics alguns dels motius pels quals no s'ha tancat el vistiplau amb l'MVP de la Lliga 2022. "Ens sap greu anunciar que la pròxima temporada no comptarem amb Rebekah Gardner. La intenció d'ambdues parts, des del final de la temporada passada, era d'intentar trobar un acord de continuïtat. Ens han passat diverses coses aquest estiu. La primera ha estat la seva lesió, que com ens ha comunicat la jugadora i el seu equip mèdic preveien el seu retorn a Girona al mes de desembre o gener. També la normativa de rookie de tercer any de la WNBA ens feia no tenir-la a unes possibles finals. Les condicions de l'operació han canviat".

El contracte de Gardner estipulava que s'havia de quedar a Girona fins al darrer partit oficial de la temporada i, tal com va revelar Pere Puig a les xarxes socials, «atenent a tot el que ens ha donat, el club accepta rescindir i sense cap mena de compensació».