Cas Rubiales

Iberia, primer patrocinador que aixeca la veu després de l’escàndol de Rubiales

Un momento de la Asamblea Extraordinaria de la RFEF.

Un momento de la Asamblea Extraordinaria de la RFEF. / EP

David Page

L’aerolínia Iberia es converteix en el primer gran patrocinador de la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF) que aixeca la veu després de l’escàndol protagonitzat pel seu president, Luis Rubiales, i la seva decisió de resistir-se a dimitir. La companyia, integrada al grup aeri IAG, adverteix que donarà suport «a les mesures oportunes i pertinents» per preservar «els drets i la dignitat de les i els esportistes».

Després de l’allau de crítiques i denúncies públiques contra Rubiales pel petó clavat a la jugadora de la selecció de futbol femenina Jenni Hermoso en la celebració després de la victòria a la final del Mundial i tot just unes hores després de la intervenció de Rubiales davant l’assemblea de la RFEF responsabilitzant la mateixa jugadora i carregant contra el «fals feminisme», Iberia, un dels patrocinadors principals de la institució, ha mostrat a xarxes socials el seu malestar amb «situacions ofensives» i ha avisat que donarà suport a les actuacions que s’adoptin.

«Iberia sempre ha recolzat i continuarà recolzant el talent, l’esport i el futbol espanyol, que és el nostre paper com a patrocinadors, entre d’altres, de la RFEF», ha apuntat des del seu compte de Twitter. «En tot cas, quan es produeixen situacions ofensives, impròpies d’una societat desenvolupada, moderna i igualitària com l’espanyola, Iberia dona suport a les mesures oportunes i pertinents que calgui prendre per preservar els drets i la dignitat de les i els esportistes», ha indicat.