Palamós tindrà futbol de Primera RFEF

El Cornellà disputarà els seus partits de local al Municipal Palamós-Costa Brava a partir de l'1 d'octubre

La impossibliltat de trobar cap estadi alternatiu més a prop que compleixi tots els requisits de la Federació ha fet decidir el club barceloní a triar la localitat gironina

El club del Baix Llobregat pagarà un lloguer a l'Ajuntament baix-empordanès tal com feia anteriorment el Llagostera

El Municipal Palamós-Costa Brava

El Municipal Palamós-Costa Brava / Ajuntament de Palamós

Marc Brugués

Marc Brugués

El Municipal Palamós-Costa Brava tornarà a acollir partits de Primera RFEF aquesta temporada. Dues temporades després de l'adéu del Llagostera-Costa Brava, avui el Cornellà ha anunciat que jugarà els seus partits com a local a l'estadi baix-empordanès. Les exigències de la Federació de jugar en un camp de gespa natural havien fet que el club barceloní jugués els dos últims anys a l'RCD Stadium de l'Espanyol. Enguany, davant la impossibilitat de jugar-hi i de no trobar alternativa més a prop, el Cornellà el club s'ha posat en contacte amb Palamós i ha arribat a un acord perquè el Nou Estadi sigui la seva llar aquesta temporada. El club barceloní pagarà les taxes municipals establertes per fer servir el camp i en cap cas això suposarà l'alteració de l'activitat que hi desenvolupa el Palamós CF, que enguany competirà a Lliga Elit. El Cornellà començarà a jugar els seus partits a Palamós el primer d'octubre. Els partits de local d'abans els disputarà a la Ciutat Esportiva Dani Jarque.

Xumetra, en un Costa Brava-Cornellà a Palamós del 2021

Xumetra, en un Costa Brava-Cornellà a Palamós del 2021 / MARC MARTI FONT

La primera alternativa a l'RCD Stadium per al Cornellà va ser la del Nou Municipal de Cornellà, on es va proposar fer una reforma del terreny de joc que complís els requisits de FIFA, la qual cosa no ha estat possible. Una segona va ser la instal·lació de l’Estadi Municipal de La Bòbila de Gavà, però les condicions de la mateixa estan molt allunyades dels estàndards mínims exigits per a disputar partits de Primera Federació. Finalment i malgrat els 128 quilòmetres de distància, el Cornellà ha valorat que el Nou Estadi és una instal·lació dotada de gespa natural, il·luminació per a televisió i capacitat per a uns 3.800 espectadors, requisits per jugar a la categoria. L'altra alternativa era renunciar a la categoria, cosa que la directiva ha descartat completament. "Continuarem treballant amb l’objectiu de poder disputar els partits davant de la nostra afició, en el nostre estadi i a la nostra ciutat, valorant altres opcions que puguin sorgir i que també l’acostin el màxim possible a la nostra localitat", explicava el club en un comunicat en què afegia que ben aviat farà pública la campanya d’abonats així com totes les mesures que el club ha preparat amb la finalitat de facilitar l’assistència dels aficionats de Cornellà als partits.

L’Ajuntament palamosí destinarà l’aportació econòmica resultant dels ingressos aportats pel lloguer del camp, a fer millores de les instal·lacions del mateix estadi municipal. A més a més,  el Cornellà es responsabilitzarà dels desperfectes que es puguin ocasionar a cadascuna de les jornades de competició o entrenaments en què utilitzin l’estadi.

Natalio, en acció en un Llagostera-Bilbao Athletic de Segona A el curs 2015-16

Natalio, en acció en un Llagostera-Bilbao Athletic de Segona A el curs 2015-16 / MARC MARTI

La darrera vegada que el Municipal Palamós-Costa Brava va veure futbol de bronze va ser el curs 2021-22 amb l'antic UE Costa Brava, que va perdre la categoria i baixar a Segona RFEF. Abans, el Nou Estadi havia acollit partits del Llagostera a Segona A des del 2014 al 2016 i a Segona B del 2016 al 2018.