La Policia Nacional va sorprendre els encausats per la Vuelta quan intentaven escampar 400 litres d'oli a la carretera

Els bidons estaven connectats a un dispositiu amb una electrovàlvula i un temporitzador

Boicot a la Vuelta amb "artefactes punxants" enmig de la carretera

Vídeo | La Policia Nacional va sorprendre els encausats per la Vuelta quan intentaven escampar 400 litres d'oli a la carretera

Policia Nacional

ACN

La Policia Nacional va sorprendre els quatre encausats per la Vuelta dissabte en una zona boscosa del Solsonès quan, presumptament, volien sabotejar un dels trams de la cursa. En un comunicat, el cos explica que se'ls va detenir en el moment en què volien activar un mecanisme per escampar 400 litres d'oli per la carretera quan passessin els ciclistes durant l'etapa de dilluns entre Súria i Arinsal. El comunicat explica que el mecanisme estava format per dos bidons, de 200 litres cadascun, connectats a un dispositiu d'activació amb una electrovàlvula i un temporitzador. El mecanisme estava amagat entre la vegetació, inclosa la mànega des d'on s'havia de fer el vessament fins a la carretera.

El líquid que es va trobar, similar a l'oli de motor, està pendent d'anàlisi per part dels especialistes de la científica per poder determinar la seva composició.

La policia també explica que els encausats van adoptar mesures de seguretat per evitar ser detectats. En el moment de la detenció, cap d'ells portava un telèfon i asseguren que havien fet servir camins secundaris per arribar al punt on havien instal·lat el mecanisme.

Aquest dilluns els encausats van quedar en llibertat i amb la prohibició de no poder-se acostar a més de 500 metres dels trams on se celebra la cursa. La seva advocada, a més, va criticar que el jutge els notifiqués el secret de sumari al considerar que això vulnerava el seu dret a defensa.