El derbi es queda a Girona (76-54)

L'equip sua per derrotar al Barça CBS en el debut de Kelsey Mitchell i obté la primera victòria en lliga en l'estrena a Fontajau

Clara Julià

Clara Julià

Tot està molt verd. La victòria de l’Spar Girona contra el Barça CBS (76-54) ahir en el segon partit de lliga regular era tan necessària com un got d’aigua per aquells qui creuen el desert del Kalahari. Després de perdre en el debut a Saragossa i encadenar-ho amb un pas en fals amb la derrota de la final de la Lliga Catalana contra el Cadí, l’equip de Laura Antoja no podia fallar en l’estrena de la temporada a Fontajau. I no van fallar. Val a dir, però, que no les van tenir totes.

Giedre Labuckiene en plena disputa per la pilota.

Giedre Labuckiene en plena disputa per la pilota. / Marc Martí Font

Al conjunt gironí encara li pesa la manca de rodatge a l’hora de prendre decisions i, tot i que compta amb les recent incorporades figures WNBA (Morgan Bertsch i Kelsey Mitchell), aquestes encara han de superar el jet-lag d’incorporar-se a la nova rutina europea. De fet, tal com indicava l’entrenadora en declaracions després del partit, el grup sencer tan sols ha completat un entrenament en conjunt. «L’equip està molt lluny del que jo vull veure. (...) Crec que el grup ha tingut paciència en errors grans i en situacions delicades, allà ha sabut agafar una pausa i tornar a entrar en partit».

Sandra Ygueravide, defensada per Kristina Rakovic, en una acció del partit.

Sandra Ygueravide, defensada per Kristina Rakovic, en una acció del partit. / Marc Martí Font

Per tot plegat, no va ser pas precisament bufar i fer ampolles per a l’Uni que, tot i haver derrotat a les blaugrana fa una setmana a les semifinals de la competició autonòmica, van suar de valent per segellar el triomf. Les jugadores d’Isaac Fernàndez, sense Paula Ginzo ni Anna Cruz, van aguantar el pols fins a finals del tercer quart. Abans, però, van donar guerra i van marxar al descans trepitjant els telons a les locals (37-39) que, tot i que comptaven amb l’encert de les interiors Magarity (10 punts), Bertsch (12), Tolo (12) i Labuckiene (8), no acabaven de tenir eficàcia exterior ni fluïdesa en el seu joc.

Giedre Labuckiene i Carolina Guerrero en una acció del partit.

Giedre Labuckiene i Carolina Guerrero en una acció del partit. / Marc Martí Font

Tot plegat ho aprofitava Jolene Anderson per fer cistelles de tots colors. Una d’elles amb patinada inclosa sobre la publicitat enganxada al parquet i que el conjunt arbitral va obligar a retirar en identificar la mortífera trampa de la cinta adhesiva mal enganxada.

Sentenciant el partit

Tornant del descans Kelsey Mitchell va aparèixer fugaçment amb un triple que arribava en el millor moment que podia arribar: per desempatar el marcador. Aquella va ser precisament la primera d’un intercanvi de cistelles que van decantar el partit al final del tercer quart. Tot plegat va culminar amb un altre triple d’Ainhoa López i una tir sobre la botzina de Giedre Labuckiene que posava la màxima diferència +9 en el marcador. Després de 30 minuts amb les dents apretades, l’equip local encetava el darrer quart i per fi podia desencaixar la mandíbula.

Marianna Tolo celebrant la cistella d'una companya.

Marianna Tolo celebrant la cistella d'una companya. / Marc Martí Font

Isaac Fernández, amb els braços recolzats sobre els malucs, s’ho mirava amb resignació i assumia una premissa: no hi podia fer més. Amb una curta rotació de jugadores i amb inferioritat en centímetres, les blaugrana senzillament no tenien més gasolina.

Faustine Parra, amb la pilota a les mans i mirant la cistella.

Faustine Parra, amb la pilota a les mans i mirant la cistella. / David Subirana (Uni Girona)

Així doncs, la primera dins el sac. L’equip gironí encetarà la setmana del debut a l’EuroCup amb una victòria sota el braç que dota de confiança a un grup que necessita començar a arrelar-se. Per fer-ho miren amb il·lusió el duel del proper dimecres contra el Diddeleng. Un partit més per madurar les coses abans de visitar la sempre temuda pista del Perfumerías Avenida. De moment ja està tot plantat i encara és verd. L’Uni haurà d’anar regant per veure què en floreix.