Desfeta a la catalana (77-76)

L'Spar Girona, que necessitava un triple per empatar el partit quan faltaven 4 segons, ha optat per una pilota interior que ha condemnat les seves opcions de guanyar la Lliga Catalana

Júlia Soler defensada per Sandra Ygueravide en una acció del partit.

Júlia Soler defensada per Sandra Ygueravide en una acció del partit. / Agustí Peña (FCBQ)

Clara Julià

Clara Julià

Només perd títols qui els juga. Bé ho sap l’Spar Girona que té una plantilla farcida de jugadores amb una consolidada trajectòria però que ahir, no va poder superar al Cadí la Seu en la final de la Lliga Catalana. A l’equip gironí se li va escapar el partit en el darrer sospir però ambdós conjunts van oferir un duel trepidant que va comptar amb nombrosos moments taquicàrdics i de màxima tensió. El conjunt vermell-i-negre va gaudir d’una possessió de 4 segons per intentar empatar el duel amb un triple en l’últim instant quan el marcador era de 77-74. Les jugadores van optar per provar-ho amb Morgan Bertsch, que va buscar un 2+1 des de sota el cèrcol i, tot i materialitzar la cistella, no li van concedir la personal addicional i es van ensorrar definitivament les opcions de les gironines d’endur-se el primer títol de la temporada. Per la contra, el Sedis, amb la banyolina Júlia Soler com a MVP, va segellar la seva tercera Lliga Catalana consecutiva.

Marta Canella creuant la pista amb la pilota.

Marta Canella creuant la pista amb la pilota. / Agustí Peña (FCBQ)

Un cop dur per a un equip que va començar el matx dominant de la mateixa manera que havia dominat al Barça CBS en les semifinals. De fet, després del primer quart (12-23) semblava que l’equip gironí podria marxar al descans amb la meitat de la feina feta. Però no va ser així. El Sedis jugava a casa seva i la percussió i el ple absolut al Palau d’Esports de la Seu d’Urgell n’eren la prova evident.

Júia Soler recollint el premi d'MVP de la final.

Júia Soler recollint el premi d'MVP de la final. / FCBQ

Les jugadores de Fabián Téllez s’ho van començar a creure i Ramette i Remenárová no estaven disposades a deixar-se anar. Amb un parcial de 5 a 0 obligaven les rivals a demanar temps mort. La secció de percussió no defallia en la seva tasca de posar-hi ritme i la banyolina Júlia Soler (21 punts) responia amb un triple que acostava a les locals (25-31). Davant la falta de centímetres, el Sedis intentava retallar distàncies amb el tir exterior i apareixia Margaret Bair (19 punts) per reflotar la situació i col·locar un ajustat 35-39 al marcador al descans.

Les locals sortien de la pausa com un llampec. Una cistella d’Ana Palma capgirava el marcador (44-42) per primera vegada. Un fet que va ser determinant: les locals s’ho començaven a creure. I la prova d’això era l’equilibri en el rebot tot i la superioritat en centímetres de l’Uni.

L’electrònic s’anava balancejant de costat a costat mentre Júlia Soler, a poc a poc, anava inflant la seva bossa particular de punts. Semblava que l’equip de Fabián Téllez li havia pres la mesura a l’Spar Girona, que no aconseguia desempallegar-se de les urgellenques. Amb els dos equips en bonus, Ana Palma col·locava la màxima diferència per a les locals (60-56).

Regan Magarity, amb la pilota a les mans, en una acció del partit.

Regan Magarity, amb la pilota a les mans, en una acció del partit. / Agustí Peña (FCBQ)

Les jugadores del Cadí es mostraven cada vegada més segures sobre el parquet. Prova d’això era el triple de Ramette des de pràcticament mitja pista que col·locava una nova màxima (+7) i encenia el pavelló. Les visitants havien quedat noquejades, però la dupla Magarity-Tolo ressuscitava a l’Spar que es col·locava a tres punts.

El temps avançava i l’equip gironí s’havia col·lapsat. Encara quedava temps i el marge de punts permetia prendre-s’ho amb més calma, però les jugadores de Laura Antoja no aconseguien prendre decisions en atac meditades. Per fortuna gironina, Marta Canella es treia un triple de la màniga i recuperava una pilota que donava opcions a l’Uni d’empatar a falta de minut i mig. Sandra Ygueravide assumia la responsabilitat i col·locava l’empat (71-71) en el marcador. La taquicàrdia nerviosa es començava a apoderar del públic.

El Cadí la Seu amb el trofeu de la Lliga Catalana.

El Cadí la Seu amb el trofeu de la Lliga Catalana. / FCBQ

Era un cara o creu. Tots dos equips tenien opcions d’endur-se el títol. Però Júlia Soler, des del tir lliure, va tenir sang freda per tornar a avançar a les locals. El ritme era frenètic i per cada atac hi havia una resposta. Morgan Bertsch, que ahir va debutar amb l’Spar Girona, va tenir la pilota a les mans per empatar el partit, però el tir de la nord-americana no va entrar. El frenesí es va apoderar del conjunt gironí, a qui semblava que la pilota li cremava a les mans. El temps corria i el Sedis tenia la paella pel mànec. 

Amb nou segons, Ygueravide posava emoció col·locant el 75-74. Però era massa tard. Bair, des del tir lliure, no fallava i obligava a l’Uni buscar un triple per forçar l’empat amb 4 segons restants. Per a més inri, l’encarregada d’aconseguir la gesta era Morgan Bertsch, que amb prou feines va poder deixar el jet-lag de banda, ja que va aterrar divendres a Catalunya. La nord-americana va encistellar des de sota el cèrcol i va buscar el tir lliure addicional amb una personal, però els àrbitres no ho van considerar així i el Cadí la Seu es va endur el partit.

L'Spar Girona recollint el trofeu de subcampiones.

L'Spar Girona recollint el trofeu de subcampiones. / FCBQ

Les cares llargues de l’Uni ho deien tot sense dir res. A l’equip, que ahir tot just disputava el seu cinquè partit en conjunt, se li havia escapat el duel. Ho reconeixia Laura Antoja després del partit: «Ens hem de reservar l’opinió de com ha anat i analitzar-ho bé. Ens ha faltat molta paciència a davant», indicava l’entrenadora que, alhora, afegia: «Hem fet un pas endavant amb el nostre estil de joc però cal posar cap en la velocitat que volem imprimir».

Tot i la desfeta, el conjunt gironí marxa de la Seu amb una peça més a dins l’equip, un grup més rodat, i amb la mirada fixada en el debut de lliga a Fontajau contra el Barça CBS el cap de setmana que ve.

Subscriu-te per seguir llegint