Kelsey Mitchell, la gran atracció de l’Uni Girona

La jugadora americana aterra a la ciutat i segurament tindrà minuts contra el Barça

Kelsey Mitchell, durant l’entrenament a Fontajau amb l’Spar Girona.

Kelsey Mitchell, durant l’entrenament a Fontajau amb l’Spar Girona. / DAVID SUBIRANA/SPAR GIRONA

Jordi Bofill

Jordi Bofill

La gran notícia de la jornada va ser, sense dubte, veure l'arribada de Kelsey Mitchell a l'Uni Girona. «S'ha posat a disposició de l'equip des del primer minut. Ha aterrat, ha dit que volia entrenar i ja vol jugar. O sigui que hi compto», avançava Antoja. «La sensació és molt agradable», afegia qui per fi podrà començar a treballar de veritat amb la plantilla al complet. «Tenir a tothom disponible i amb predisposició, com les dues americanes, augmenta molt la qualitat dels entrenaments, la intensitat... L'equip està molt endollat i amb moltes ganes de jugar el primer partit a casa i mostrar tot el potencial, la força i la il·lusió», descrivia l'entrenadora gironina, que s'estrena dissabte a la tarda a Fontajau (17.45 hores/Esport3) en el derbi contra el Barça CBS. L'Spar Girona tan sols té les baixes de Mendy i Irati Etxarri, que «potser la reincorporem al Nadal», anunciava Antoja.

En el debut a la Lliga, l'Spar Girona va caure a Saragossa i també va perdre el títol de la Lliga Catalana contra el Cadí La Seu. «El vam barallar i perdre'l ens ha fet mal, però el vestidor està creixent arran d'això i estem fent un pas endavant. Tenim al·licients i estímuls, estem fent bé la feina i creiem que les sensacions agradables han d'arribar», raonava. Quin Barça s'espera, però? «Tenim el dubte de Ginzo, que és una peça clau per a ells, perquè és el pivot central en el qual basen el joc. A La Seu no va jugar, però per avui (demà) l'espero. I després hi ha Anna Cruz, que fa molt temps que és fora, però que se suposa que estan preparant la seva tornada per a qualsevol moment. Si aquestes dues jugadores apareixen, el Barça és un equip totalment diferent del de l'altre dia i crec que qualsevol equip que disposi d'una mica d'orgull després d'una derrota amb l'avantatge de punts que va haver-hi, segurament tindran unes ganes diferents de jugar», reflexionava l'entrenadora de l'Spar Girona, fent referència a l'escandalosa victòria del seu equip en les semifinals de la Lliga Catalana (89-68). Cal recordar, però, que la temporada passada van ser les blaugranes les que van provocar més d'un malson a l'equip de Fontajau.

Un ull posat a l'Eurocup

L'Spar Girona començarà el seu calendari de dobles partits, amb l'entrada, la setmana vinent, de l'Eurocup. «La competició europea sempre té la part bona de créixer competint, i en aquest cas a nosaltres això ens manca i ens anirà de meravella, i la part no tan bona són els viatges i el fet de disposar de menys quantitat d'entrenaments, però se suplirà amb els partits», valorava Antoja, que repetia les virtuts del col·lectiu que té a les seves mans. «Treballem amb intensitat i concentració, en qualsevol moment hem d'explotar», assegura.

Respecte al paper del públic, exposava que «la gent vindrà a veure l'equip perquè té moltes ganes de comprovar quin resultat hi ha després del que va passar l'any passat i què oferirem. Si Fontajau està ple, es nota; és un bullici. Les jugadores noves també hauran de viure aquesta situació, que al principi les pot apujar, però també les pot posar nervioses. Al pavelló no només el necessitem aquest primer dia, sinó quan la cosa es posi maca per veure el millor espectacle possible».