El Girona ja suma més remuntades aquesta temporada que en les tres anteriors a Primera

Si només comptessin els primers 15 minuts dels partits disputats fins ara el líder seria cuer amb un triomf

EFE

El Girona de Míchel Sánchez, líder de LaLiga EA Sports amb 34 punts de 39 possibles, ha aconseguit cinc remuntades en aquestes primeres 13 jornades de la competició, una més que el Reial Madrid i una més que en les primeres tres temporades a Primera Divisió juntes.

L'equip blanc-i-vermell ha capgirat el marcador en els partits contra el Mallorca (del 0-1 al minut 4 al 5-3), el Vila-real (de l'1-0 al minut 49 a l'1-2), l'Almeria ( del 0-2 al minut 24 al 5-2), l'Osasuna (del 2-1 al minut 55 al 2-4) i dissabte contra el Rayo Vallecano (de l'1-0 al minut 5 a l'1-2), a més d'esgarrapar un empat del camp de la Reial Societat en la primera jornada després de començar perdent (1-1).

Si només comptessin els primers 15 minuts dels partits disputats fins ara el líder seria cuer amb un triomf, deu menys, i amb onze punts, 23 menys. Si tan sols contés la primera mitja hora seria tretzè.

Els jugadors del Girona celebren un dels gols al Mallorca

Els jugadors del Girona celebren un dels gols al Mallorca / ANIOL RESCLOSA

El Girona suma més remuntades aquesta temporada que en els seus 114 primers partits a l'elit: va aconseguir una per temporada la 2017-2018 i la 2018-2019, totes dues contra el Madrid (2-1 a Montilivi a la primera, amb Pablo Machín, i 1-2 al Santiago Bernabéu a la segona, amb Eusebio Sacristán, la del descens) i el curs 2022-2023, ja amb Míchel Sánchez, va aconseguir-ne dos, contra l'Elx (1-2) i el Sevilla (2-1 ).

Les cinc remuntades aconseguides en només 13 jornades, de fet, situen el Girona en una posició privilegiada per intentar igualar o superar el rècord històric del campionat espanyol: les nou remuntades del Madrid el curs 2011-2012 (José Mourinho). Té 25 jornades per aconseguir-ho.

L'equip català, la gran sorpresa del futbol europeu, té unes rendes de dos punts sobre el Madrid (segon), quatre sobre el Barça (tercer), deu sobre l'Athletic Club (cinquè), primer equip fora de llocs de Lliga de Campions i proper rival, dilluns dia 27 a Girona.

És, a més, l'equip més golejador del torneig (31) i s'ha erigit en el primer equip de la història de LaLiga fora del Madrid, el Barça i l'Atlètic de Madrid capaç d'encadenar sis triomfs com a visitant i d'aconseguir onze victòries en les primeres 13 jornades.

Totes les imatges del Girona - Almeria

Stuani va marcar un gol davant l'Almería / Aniol Resclosa

El quadre de Míchel Sánchez suma onze triomfs, un empat i una derrota a la competició regular, més la victòria contra el San Roque de Lepe a la Copa del Rei.