Mor la gimnasta alemanya Mia Sophie Lietke als 16 anys

La notícia ha deixat 'consternada' la selecció nacional

La gimnasta Mia Sophie Lietke (Picture Alliance)

La gimnasta Mia Sophie Lietke (Picture Alliance) / DTB

EP

La gimnasta alemanya Mia Sophie Lietke va morir el passat dijous als 16 anys de forma "molt sobtada i inesperada", segons ha informat la Federació Alemanya de Gimnàstica (DTB) en un comunicat emès aquest dimarts.

"La jove gimnasta de la selecció nacional va morir de forma molt sobtada el passat dijous 16 de novembre de 2023 a Fellbach-Schmiden amb només 16 anys" ha anunciat l'entitat en un comunicat sense donar més detalls.

Una notícia per la qual han mostrat "consternació" dins de la selecció nacional. "No només la gimnàstica rítmica, sinó tota la família de la gimnàstica a Alemanya està de dol per la pèrdua de Mia Sophie Lietke", han lamentat. "El nostre més sentit condol a la família de Mia en aquestes difícils hores, els desitgem tota la força del món per a poder afrontar aquest trist esdeveniment", ha agregat l'emotiu comunicat de la DTB.

Mia Lietke va fer el salt el juliol de 2023 a l'equip absolut alemany de gimnàstica rítmica. El 2022 es va proclamar campiona juvenil d'Alemanya en pilota i subcampiona en 'All-Around', assoliments pels quals va ser escollida la jove esportista del mes a Berlín.

A és, era companya d'entrenament de la sis vegades campiona mundial Darja Vaarfolomeev, de 17 anys. "Estaràs sempre als nostres cors com una persona molt gran", ha escrit la 'reina' del Mundial de Gimnàstica Rítmica 2023 celebrat a València, penjant-se l'or en pilota, cercle, masses i cinta.