Magarity i López lideren el triomf de l'Spar Girona contra el Baxi Ferrol (87-74)

Un parcial de 28 a 17 en el segon quart deixa sense opcions a les gallegues davant un Uni que suma el setè triomf en lliga

Clara Julià

Clara Julià

L’Spar Girona va sumar el setè triomf d’aquest curs a la Lliga Femenina Endesa. Ho va fer guanyant a un acabat d’ascendir Baxi Ferrol que -val a dir- no ha tingut bona sort amb el sorteig del calendari. Les gallegues encadenaven ahir la quarta derrota després d’enfrontar-se als caps de cartell de la competició de manera consecutiva: València, Perfumerías Avenida i Saragossa. L’Uni, en canvi, va aconseguir una nova victòria gràcies, en part, a l’eficàcia exterior d’Ainhoa López, que va acabar amb un registre immaculat de 5/5 en triples (19 punts).

La barcelonina va compartir la batuta anotadora amb Regan Magarity (21 punts). Però tot i la puntuació de la dupla, l’equip de Laura Antoja, massa permissiu en defensa, va començar a remolc de les jugadores de Lino López. De fet, els dos conjunts es van intercanviar l’avantatge per la mínima en el marcador fins al segon quart. L’entrada de Giedre Labuckiene va esdevenir un punt d’inflexió i amb onze punts consecutius de la lituana les locals van aprofitar per desempallegar-se de les seves rivals. Tot plegat mentre López marxava al descans amb 4/4 en T3 (47-37) després d’un segon parcial en què l’Uni va prémer l’accelerador en atac (28 a 17).

Regan Magarity defensada per Angela Mataix.

Regan Magarity defensada per Angela Mataix. / Aniol Resclosa

Tornant de la pausa, les gallegues van intentar tornar a trobar la fluïdesa anotadora de l’inici amb Claudia Soriano, Myah Selland o Laura Howard, però no ho van aconseguir. L’Uni va consolidar un coixí de punts que Ainhoa López i Morgan Bertsch no van parar d’estirar. Un parcial de 17 a 7 va descosir la defensa del Ferrol i va col·locar una diferència de vint (64-44) que va deixar el partit vist per sentència al tercer quart.

El triomf, el setè de l’Spar Girona en lliga, confirma la línia ascendent de l’equip tot i la sortida de la desena màxima anotadora de la lliga, Kelsey Mitchell. L’equip gironí acaba amb bon gust de boca just abans d’afrontar dues sortides que portaran el grup a visitar les pistes del Celta (9 de desembre) i el Szekszard hongarès (13 de desembre, partit d’anada dels setzens d’Eurocup).

Sandra Ygueravide defensada per Mataix.

Sandra Ygueravide defensada per Mataix. / Aniol Resclosa

A tot això, el club continua cercant un relleu per a la baixa de la nord-americana. Tot i que l’entrenadora, Laura Antoja, va puntualitzar en la roda de premsa després del partit que «cal paciència»: «Les opcions que hi ha s’han de valorar bé, a vegades no per arribar abans tens una millor peça. Hem de tenir una mica de paciència». Mentrestant, la tècnica va alabar la passa endavant de les seves jugadores en un inici de curs en què la competició domèstica està més competida que mai.